EKSKLUZIVNO ALO! SA MINISTROM FINANSIJA NA 40. SPRATU KULE "BEOGRAD" Siniša Mali oduševljen prizorom: Mesto ostavlja bez daha, slede još veći projekti!
Siniša Mali - Alo! - Aleksandar Nalbantjan

Ovo nam je rekao Siniša Mali, ministar finansija i potpredsednik SNS kada je naša ekipa pred ovaj novogodišnji spektakl sa njim otišla da obiđe gradilište Beograda na vodi i uveri se kako radovi napreduju, ali i da proverimo kakav je pogled sa 40. sprata veličanstvene kule. I da vam otkrijemo, pogled je nestvaran...

No, da se vratimo na početak naše šetnje, kada nam je ministar otkrio o čemu razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sa kojim često dolazi na Promenadu.

EKSKLUZIVNO ALO! SA MINISTROM FINANSIJA NA 40. SPRATU KULE

Siniša Mali - Alo! - Aleksandar Nalbantjan

 

- Pričamo uvek o novim detaljima. Da li su biljke posađene ili nisu, da li je završen neki deo Promenade, kako izgledaju zgrade, dokle su stigli radovi na objektima, koliko radnika ima, kako sve to ide... Više puta smo razgovarali o metrou koji je krenuo da se gradi na Makiškom polju. To su ti veliki snovi i veliki razvojni projekti. Prošetamo se, pojedemo neki sladoled i opustimo se. Ogroman je ponos kada vidite da ste ispunili obećanje koje ste dali - rekao nam je Mali, i otkrio da sladoled uglavnom plaća on, i to sa zadovoljstvom.

Ministar je dodao da predsednik Vučić nikad nije zadovoljan napretkom radova na ovom projektu jer smatra da uvek može brže i efikasnije da se radi.

- Njemu je sve to sporo, sve može bolje. On je uvek bio osoba koja vas tako pokreće i gura da budete bolji i efikasniji - kaže ministar.

Investicioni rejting cilj u 2022.

Koji su vam ciljevi za 2022. godinu?

- Kao ministar finansija imam jedan specifičan cilj, a to je da uprkos kovidu 19, dođemo do investicionog rejtinga. Sa investicionim rejtingom postajete jedna od malog broja zemalja na svetu koja se prepoznaje po stabilnosti i jačini. I naravno da uvek imamo novac da gradimo našu Srbiju. Srbija je ove godine šampion Evrope u rastu i hoćemo da taj kontinuitet održimo i u godinama koje dolaze.

EKSKLUZIVNO ALO! SA MINISTROM FINANSIJA NA 40. SPRATU KULE

Siniša Mali - Alo! - Aleksandar Nalbantjan

 

Dok smo stajali u podnožju Kule, koja je postala ne samo simbol uspeha Srbije već i najviša zgrada na Balkanu, nismo mogli sakriti oduševljenje i želeli smo da se što pre popnemo na sam vrh ove građevine.

- Kula je visoka 168 metara, polovinom naredne godine biće potpuno otvorena. Na prvih jedanaest spratova biće hotel „Sent Ridžis“, zatim će biti apartmani i stanovi, na 40. spratu biće restoran, a na vrhu prelep vidikovac. Jedna potpuno drugačija slika Beograda i Srbije, veliki uspeh svih građana, naš zajednički uspeh - naveo je Mali, i otkrio da se na Kulu popeo čim su završeni grubi radovi.

EKSKLUZIVNO ALO! SA MINISTROM FINANSIJA NA 40. SPRATU KULE

Siniša Mali - Alo! - Aleksandar Nalbantjan

 

- Predsednik Vučić i ja smo se popeli da vidimo taj pogled. Kako su rekli da je bezbedno i sigurno da odemo gore, tako smo to i uradili. Mi smo se tada osetili kao da smo na vrhu sveta - rekao nam je on.

Za Novu godinu s decom

Da li ćete biti kod Kule Beograd u novogodišnjoj noći?

- Možda ću biti ovde, to zavisi od moje dece. Oni će biti sa mnom, pa ukoliko budu izrazili želju da budemo ovde - bićemo, a ukoliko budu želeli da budu kod kuće, bićemo tamo. Od njih sve zavisi.

Unutrašnji lift u Kuli je sada u funkciji, a ministar nam je otkrio da je do pre mesec dana kada je obilazio radove išao spoljnim liftom, te da mu nije bilo svejedno. A kada iz lifta izađete i prošetate 40. spratom i vidite pogled, zaista ostanete bez teksta. Sva lepota prestonice se pojavi pred vama.

EKSKLUZIVNO ALO! SA MINISTROM FINANSIJA NA 40. SPRATU KULE

Siniša Mali - Alo! - Aleksandar Nalbantjan

 

- Recite mi, da li postoji lepši pogled? Vidi se Aerodrom, Novi Beograd, Ada Ciganlija, Zemun. Zato smo se i osetili kao da smo na vrhu sveta kada smo došli prvi put ovde. Vidi se i Promenada, Skupština Srbije, Savski trg. Imate priliku da vidite i Pančevo, Avalu, Banjicu. Sve vam je kao na dlanu - ponosno nam je pokazivao Mali.

Moje srce je u SNS

Postali ste potpredsednik SNS-a, kako se snalazite na toj poziciji?

- Sjajno, to je moja stranka. Moje srce je u njoj. Tu sam sa svojim prijateljem Vučićem. Ta funkcija je nagrada za sve ono što sam do sada uradio, ali takođe i velika obaveza da se još više posvetim stranci i stranačkim aktivnostima i radu sa svojim kolegama. Hvala predsedniku Vučiću na poverenju, a sad idemo dalje pa da to poverenje i opravdamo.  

- Cilj Muhameda Alabara bio je da kreira život, da imate zelene površine, biblioteke, pozorišta, sve sadržaje koji treba da doprinesu kvalitetnom životu ljudi i on je u tome i uspeo. Ova zgrada će biti otvorena naredne godine, do septembra najkasnije. Bolje i lepše od toga ne postoji. Ovo je pravi simbol uspeha naše zemlje, ono što smo obećali za šta smo se borili i to smo i uspeli - zaključio je ministar na kraju razgledanja.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading