HITNA REAKCIJA TUŽILAŠTVA Imamoviću i krivična prijava, osumnjičen za izazivanje rasne i verske mržnje (VIDEO)
Printscreen

Protiv državljanina Danske Sulejmana Imamovića (58), koji je vređao i pretio zbog vanrednog sletanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, posle dodatnih konsultacija sa Tužilaštvom podnete su krivične prijave za krivična dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog prostora.

On će biti saslušan i na ove nove okolnosti.

Podsetimo, Imamoviću je ranije određeno zadržavanje do 24 sata.

Granična policija na aerodromu Nikola Tesla privela je osumnjičenog, obavešten je dežurni tužilac koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela i da se protiv osobe podnese prekršajna prijava.

Imamoviću je najpre određeno zadržavanje po Zakonu o prekršajima do 24 sata, nakon čega bi bio predat sudiji za prekršaje.

Ipak, on je dobio krivične prijave za navedena krivična dela.

Avion mađarske avio-kompanije koji je leteo na relaciji Bilund—Tuzla sinoć, oko ponoći, vanredno je sleteo na Aerodrom Nikola Tesla zbog loših meteo uslova u Tuzli.

Na tom letu u avionu došlo je do verbalnog vređanja i pretnji od strane državljanina Danske Sulejmana Imamovića.

- J...m vam gospodsku srpsku majku, j...m Vam mater u usta srpska, j...m Vam mater balijsku što me vodite u Srbiju, srušiću avion, ubiću sebe i ženu - vikao je Imamović, besan što su sleteli u Srbiju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading