PREDSEDNIK VUČIĆ BOŠNJACIMA: Srbija je vaša zemlja kao bilo kog Srbina, ili građanina druge nacionalnosti, sudite po delima
TV Pink/Printscreen

"Moja poruka je da Srbija jeste vaša država jednako koliko i moja i svakog Srbina u ovoj sali i na svakom drugom mestu", poručio je Vučić u razgovoru sa meštanima Sjenice nakon čega je dobio veliki aplauz.


Fadil Nikšić iz Kladnice je prethodno zahvalio Vučiću na svemu što je uradio u proteklom periodu za taj deo zemlje.

"Predsedniče, možete smatrati da je Sjenica vaš grad, došli ste ovde kao predsednik posle 100 godina da obiđete Sjenicu i uradili ste za dve godine 100 km modernog asfalta na Pešteru i hvala vam na tome. Uradili ste više krupnih projekata nego svi predsednici, od kralja do sada. To svi ovde potvrđuju", poručio je Nikšić.

On je takođe zahvalio Vučiću i što je, kako je rekao, poštovao muftiju Muarema Zukorlića i sarađivao sa njim na časnim osnovama.

"I naš muftija je ostavio bošnjačkom narodu da je i nama država Srbija i mi ćemo to poštovati. Uvaženi predsedniče, da poštujete svoje Bošnjake, koji će se odužiti na svaki način našoj Republici Srbiji", poručio je Nikšić.

Vučić je zahvalio na tim rečima i poručio Bošnjacima da sude isključivo na osnovu dela i da vide šta je urađeno za njih, a ne da slušaju neke priče.
PREDSEDNIK VUČIĆ BOŠNJACIMA: Srbija je vaša zemlja kao bilo kog Srbina, ili građanina druge nacionalnosti, sudite po delima

Alo

 

 

Kazao je da nije došao u Sjenicu da bi im se dodvoravao i zbog glasova pošto zna da tu nema veliku popularnost već da je došao da im poruči da je Srbija njihova država kao i drugih građana.

Vučić je podsetio da su mu u Novom Pazaru zviždali neki Bošnjaci kada je tu došoa sa predsednikom Turske Redžepom Tajpom Erdoganom, ali da su prestali kada im je rekao da poštuje Erdogana koji je veliki lider, ali da im neće tu ništa graditi ni on niti Erdogan već država Srbija i izneo šta sve država planira da uradi.

Predsednik je rekao da neće doći u Sjenicu kada bude počela izborna kampanja, već da ih sada samo moli da pogledaju šta je urađeno kada je reč o putevima, vodovodu, kanalizaciji i drugim projektima.

Kazao je da je njegov predlog Erdoganu i Bakiru Izetbegoviću bio da se uradi autoput od Kotromana do Sarajeva u dužini oko 100 kilometara, pošto zna koliko građani u tom delu Srbije vole da idu u Sarajavo, kako bi mogli da stignu za svega dva i po sata.

Hoću da se osećate jednako, ovde ste rođeni i ovde živite i vaša deca će ovde da žive, ovo je vaša drzaava i budite ponosni na svoju državu, poručio Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ BOŠNJACIMA: Srbija je vaša zemlja kao bilo kog Srbina, ili građanina druge nacionalnosti, sudite po delima

Foto: Alo!

 

Dodao je da su mnogi sportisti iz dog dela zemlje donosili medalje svojoj državi Srbiji.

Nikšić je, takođe, zamolio predsednika da se uradi put od osam kilometra do sela Fiulje koje ima najveći stočni fond po glavi stanovnika, od 50 do 100 grla, dodajući da tu žive zajedno Srbi i Bošnjaci, kao i da put povezuje četiri sela.

Takođe, zamolio je ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da se uradi u Sjenici mala fabrka kože, pošto imaju dosta kože, a ne bi bila u pitanju velika investicija, na šta je Vučić odgovorio da bi na taj predlog oštro reagovali zaštitnici ekologije.

Nikšić je dodao da u tom kraju poljoprivrednici ne znaju koje sve subvencije su im na raspolaganju, pa je Vučić rekao da će biti poslata ekipa koja će otići u svako domaćinstvo da ih upozna sa time.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zeljko

26.12.2021 17:16

Slažem se sa Vučićem, dosta je više svađanja oko vere ili ko je ko odakle. Živimo svi mirno u Srbiji, svi smo mi građani Srbije.

Ljubinka

27.12.2021 08:36

Predsednik Aleksandar Vučić je poručio Bošnjacima da sude isključivo na osnovu djela i da vide šta je urađeno za njih, a ne da slušaju prazne priče.Živimo svi mirno u Srbiji, svi smo mi građani Srbije.