PREMINUO U SVOM STANU Otkriven mogući uzrok smrti Branka Marinkovića
Printscreen/ Parlament.gov

Marinković je danas preminuo u svom stanu na Voždovcu oko 16 časova. Uzrok smrti je najverovatnije infarkt. Pokušana je reanimacija, ali bezuspešno.

Branko Marinković rođen je 2. oktobra 1980. godine, a živeo je i radio u Beogradu. Po zanimanju je bio diplomirani pravnik. Gimnaziju je započeo u Surdulici, maturirao u Vinfildu, Luizijana, SAD u okviru međunarodnog programa - Pacific intercultural exchange - kao učenik generacije i kao jedan od najboljih polaznika nagrađen Sertifikatom sa odlikom. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu i Elektronskom fakultetu u Nišu, a završio je i Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu.

Jedan je od pobednika međunarodnog takmičenja u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, 2011 - odlično poznavanje međunarodnog prava iz oblasti ljudskih prava i međunarodnog procesnog prava.

Bio je savetnik u Generalnom sekretarijatu Narodne skupštine 2014. godine, zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine od 2014. godine i zamenik sekretara Republičke izborne komisije od 2016.

Aktivno je govorio engleski jezik, a služio se francuskim i bugarskim.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić upitio je danas saučešće povodom smrti zamenika generaalnog sekretara Narodne skupštine Branka Marinkovića.

- Branko Marinković je bio izuzetan pravni stručnak, izgubili smo prerano poštovanog i dragog kolegu, koji je sav svoj rad i znanje posvetio parlamentu i njegovom uspešnom i efikasnom radu - navodi se u telegramu saučešća Ivice Dačića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mrko Mrkac

25.12.2021 23:11

@MK - Laka ti crna zemlja dobri čoveče......