SKANDAL, OMILJENA ĐILASOVA REDITELJKA KOJA JE NAPRAVILA ANTISRPSKI FILM ŠIRI LAŽI I SEJE MRŽNJU Vučić naoružava vojsku za novi genocid!
AP Kemal Softic

 

Žbanićeva je rekla da predsednik Vučić kupuje sve više oružja, čime osnažuje Vojsku Srbije, što za „Bosance zvuči kao da se devedesete ponavljaju“, kao i da je „takva vojska počinila genocid“.

Na pitanje novinara „Di velta“ vidi li i „znakove upozorenja“ u Bosni i Hercegovini, odgovorila je:

- Srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin govori o novom ratu u BiH, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kupuje sve više oružja, a Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, najavljuje, uz podršku Rusije, prekid veza s Bosnom, osnivanje vlastite vojske. To za mnoge Bosance zvuči kao da se devedesete ponavljaju. Takva vojska je počinila genocid, napravila masakr u Srebrenici - rekla je rediteljka.

Ona je dodala da sve bosanske traume ponovo oživljavaju.

- Fašizam u Jugoslaviji nisu zaustavili Evropljani 1995. godine. Danas u Evropi imamo ono što je tada bilo nezamislivo: otvoreno fašističke stranke u vladama EU. Događaji u Bosni su znak upozorenja za celu Evropu. Ovo što se danas događa u Bosni i vama će se dogoditi - dodala je Žbanićeva.

Ubrzo nakon što je objavljen njen razgovor za nemački list usledile su brojne reakcije na društvenim mrežama. Ni ćerka Milorada Dodika, Gorica Dodik nije joj ostala dužna:

- Zaista umetnički rečeno, gospođa Jasmila Žbanić širi ljubav i ne bavi se politikom, ona promoviše mir i šteta je da se njeno umetničko delo ne prikaže i u Srbiji i u Republici Srpskoj. Ona je ta koja nama treba da objasni šta je bilo i šta će biti - poručila je u ironičnom tonu Gorica Dodik.

Analitičarka Jelena Vukoičić istakla je da ovakve izjave konstantno dolaze iz Federacije BiH, odnosno od bošnjačkih političara i javnih ličnosti, tako da ne predstavljaju neobičnu, već krajnje uobičajenu pojavu.

- Cilj ovakve vrate retorike, kao i čitave politike koju Bošnjaci u BiH vode od završetka rata jeste rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i uništenje Republike Srpske, čime bi se ostvario osnovni cilj političkog Sarajeva - stvaranje bošnjačke nacionalne države na čitavoj teritoriji BiH - rekla je Vukoičićeva za Alo!.

Đilasovci u transu: Bravo, carice

Intervju Jasmile Žbanić izazvao je oštre reakcije na društvenim mrežama. Đilasove pristalice s oduševljenjem su komentarisali njene antisrpske izjave.

„Bravo, carice, sjajno rečeno!“, „Nek se zna da nisu svi Srbi uz ovakvu ratnohuškačku Vučićevu politiku. I mi se stidimo našeg predsednika“, „E moja Jasmila, još će mnogo vode proteći dok neko ne shvati kakvu je štetu Bosna pretrpela od raznih Vučića, Dodika i ostalih“, samo su neki od skandaloznih komentara na Tviteru.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading