VUČIĆ O SPORAZUMIMA KOJI ĆE BITI POTPISANI U TIRANI: Oni su osnov da ovaj deo Evrope bude bez granica!
Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da će sporazumi koji će biti potpisani u Tirani u okviru sastanka inicijative "Otvoreni Balkan" nukleus koji će stvoriti da ovaj deo Evrope suštinski bude bez granica, i mnogo pre nego što se mislilo.

Vučić je za RTS rekao da je "Otvoreni Balkan" velika ideja koja će samo snažiti i pokazivati snagu.

"Znam da većinu ljudi interesuje šta ću da kažem oko paljenja zastava, ali racionalno posmatrano, moramo da gledamo u budućnost i razumemo da se oni ljute kada mi palimo njihove zastave, a to se desilo pre dolaska Edija Rame. Ali, naravno da je nedopustivo da skrnavite simbole i mislim da je Albanija reagovala promptno", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, današnji sporazumi koji će biti potpisani u Tirani gde će posle sastaka trojice lidera - Edija Rame, Zorana Zaeva i Aleksandra Vučića biti održan plenarni sastanak delegacija Srbije, Severne Makedonije i Albanije,su nukleus nečega što će stvoriti da ovaj deo Evrope bude suštinski bez granica, i mnogo pre nego što smo mislili.

"Danas potpisujemo sporazum o radnim dozvolama. To znači da kad imate Krombert Šubert koji ima fabriku u Kruševcu, ali i u Severnoj Makedoniji nije potrebno da uzimate više na svaka dva meseca ili mesec dana dozvolu. Ako su inženjeri potrebni iz Severne Makedonije u Kruševcu, oni mogu bez problema da dobiju radnu dozvolu činjenicom da su državl?ani Severne Makedonije i obrnuto. Bićemo privlačniji za investitore, jer ako mu u Kumanovu nedostaje radnika moći će da računa na bilo koje mesto iz Srbije gde može da dodbije radnike", rekao je Vučić.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading