GRADONAČELNIK BAKIĆ Subotica zablistala novogodišnjim sjajem! (FOTO)
Grad Subotica

 

Postavljanjem svetleće fontane, saonica uz Deda Mraza, svetlećih labudova, srca, lampiona, lančanica, pahulja, valjaka u boji zastave Srbije, 3D paketića, raskošne novogodišnje jelke pred ukrašenim stubovima Narodnog pozorišta Subotica je upotpunila novogodišnju dekoraciju i grad učinila magičnim. U duhu praznične čarolije najviše uživaju najmlađi ali radost koju mame razni ukrasi sa svih strana grada nesumnjivo prija svima.

Prema rečima gradonačelnika Stevana Bakića Subotica božićno-novogodišnje praznike dočekuje svetlija nego ikad.

„Potrudili smo se da nabavkom nove dekoracije što lepše ukrasimo subotičke trgove, šetališta i ulice kako bi naš grad zablistao novogodišnjim sjajem. Ulepšani su i kružni tokovi. Tako su 3D slova dobili kružni tokovi ‘Jug’ i ‘Kelebija’, a valjci u bojama zastave postavljeni su duž značajnijih saobraćajnica u gradu, poput Palićkog, Beogradskog i Senćanskog puta, i na Aleji Maršala Tita”, kaže Stevan Bakić.

Novogodišnjom dekoracijom ukrašeni su i Trg republike, Trg slobode, Trg Sinagoge, Trg Jakaba i Komora, Trg žrtava fašizma i Franjevački trg, Korzo, ulice Matije Gupca, Štrosmajerova, Dimitrija Tucovića, Aleja Maršala Tita, Petefi Šandora, Rudić ulica, Đure Đakovića, Maksima Gorkog, Petra Drapšina, Cara Dušana, i šetalište u naselju Prozivka.

U subotičku prazničnu idilu uklopile su se i novogodišnjim dekoracijama ukrašene drvene kućice tradicionalnog zimskog božićno-novogodišnjeg vašara koji već dve sedmice gostima Subotice i njenim građanima nudi sve ono što podrazumevaju predstojeći praznici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading