DODIK ODBRUSIO BAKIRU: Ničije trupe neće u BiH. Svašta si sebi uvalio u glavu
Alo

Dodik je, reagujući na poziv lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića da NATO i Eufor pojačaju prisustvo u BiH, posebno na području Brčko distrikta, rekao da je Izetbegović „u svoju glavu svašta uvalio“.

- On upravlja Ustavnim sudom, sudovima, a sada je vrhunac da upravlja i NATO - naveo je Dodik, i ocenio da je nakaradno razmišljanje da odnos između predstavnika konstitutivnih naroda treba da uređuju vojne snage, prenosi RTRS.

Dodik je ponovio da bilo čije trupe, pa ni 100.000 vojnika NATO, ne mogu da dođu u BiH bez saglasnosti nadležnih organa a, kako je naglasio, nadležni organ za to je Predsedništvo.

- Koliko znam, još sedim u Predsedništvu i nikada neću dati saglasnost da bilo čije trupe, ni NATO, ni ruske, ovde dođu - poručio je Dodik, i dodao da smatra da je BiH odavno propala zemlja, jer je, kako je naveo, razdeljena, i to ni iz Evrope ni iz Amerike ne mogu da poprave. Izetbegović je nakon sednice Glavnog odbora SDA pozvao NATO i Eufor da u skladu sa mandatom pojačaju prisustvo u BiH, posebno u Brčko distriktu.

DODIK ODBRUSIO BAKIRU: Ničije trupe neće u BiH. Svašta si sebi uvalio u glavu

Alo

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading