MINISTAR SELAKOVIĆ: Srbija, kao demokratska zemlja, Goranu Markoviću garantuje pravo da mrzi i da bude primitivan
Foto: privatna arhiva

Kao ministar spoljnih poslova Srbije na svakom koraku dobijam pohvale zbog reformskih procesa u našoj zemlji i jačanja naše ekonomije, i zato ne mogu da se načudim tome što portparoli tajkunima predvođenog dela srpske opozicije, u koje se ubraja i Goran Marković, tako uporno nastoje da izgrade sliku o Srbiji kao nekakvoj zemlji neslobode.

Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić u najuticajnijim krugovima evropske politike i diplomatije, a reč je o zemljama koje su kolevka savremene demokratije, dobijaju reči ohrabrenja i podrške, i zaista je neobično to što neke ovdašnje javne ličnosti radije žive u nekoj morbidnoj halucinaciji umesto da dele zadovoljstvo zbog uspeha svoje države. 

Ima li veće potvrde nivoa demokratije u Srbiji od toga da je nekome dopušteno da u medijima predviđa i priželjkuje nasilnu smrt predsednika sopstvene države?

Ne samo da Srbija nije neslobodna, već je, kako se čini, otišla i predaleko u garantovanju sloboda, jer ne mogu da zamislim nijednu evropsku demokratiju u kojoj su izlivi mržnje sa jasnim pretećim porukama demokratski izabranom predsedniku nešto što bi se tolerisalo. 

Malobrojna grupa agresivnih i neobjašnjivom agresijom zaslepljenih pojedinaca u kontinuitetu ispipava granice do kojih je moguće nekažnjeno ići u mržnji i pretnjama, i odavno su izašli iz okvira političke kulture kakva mora da krasi svako demokratsko društvo, ali time su samo razotkrili i svoje frustracije i svoje prave želje i namere. 

Lažno se predstavljajući kao borci za demokratiju, oni zapravo svakodnevno pljuju na demokratiju, ali Srbija će kao uređeno, napredno i prosperitetno društvo nastaviti da se razvija uprkos njihovim željama. 

Koliko god da me kao pristojnog čoveka vređa i jedi prostakluk i agresija, siguran sam da će Srbija, kao demokratska zemlja, predvođena demokratski izabranim predsednikom i Srpskom naprednom strankom, nastaviti da gospodinu Goranu Markoviću garantuje pravo da mrzi i da bude nepristojan i primitivan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading