AMERIČKI ZVANIČNIK HVALIO SRBIJU: Vlada uložila velike napore i uspela na mnogim poljima! Sve zahvaljujući političkoj posvećenosti
Tanjug

Gospodin Ahern je čestitao Srbiji na rezultatima iz nedavnog izveštaja MONEIVAL-a, koji prepoznaje njene napore u oblastima borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma. Srbija se uglavnom žali na niz standarda Radne grupe za finansijsku akciju (FATF), a posebno je poboljšala svoj režim i vlasti protiv pranja novca. Ova poboljšanja su bila moguća zahvaljujući političkoj posvećenosti i brzim akcijama ključnih vladinih ministarstava. G. Ahern je preneo da, iako je tehnička usklađenost neophodna, primena zakona ostaje ključna za napredak.

Poseta je obuhvatila i sastanke sa zvaničnicima privatnih banaka u Srbiji na kojima se razgovaralo o značaju poštovanja međunarodnih propisa u obezbeđivanju nastavka ekonomskog rasta Srbije i dalje ekonomske integracije kako sa regionom, tako i sa Evropskom unijom.

Gospodin Ahern je istakao da su Sjedinjene Američke Države zahvalne na partnerstvu između Srbije i Ministarstva trezora SAD u oblastima nezakonitog finansiranja i da se raduju nastavku napretka u rešavanju ovih važnih pitanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading