VULIN PREDOČIO POSLANICIMA EVROPSKOG PARLAMENTA Pogledajte koliko ste krvi pustili na protestima, naše građane raduje mir na ulicama
EPA/Tibor Rosta

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je danas na optužbe nekolicine poslanika Evropskog parlamenta koji su i predlagači Rezolucije o stanju u Srbiji koja se našla na današnjem zasedanju EP u Strazburu, a u kojoj su iznete navodne tvrdnje o brutalnosti srpske policije tokom protesta i blokade puteva.

„Srpska policija hapsi huligane, a ne sarađuje sa njima. Poslanici Evropskog parlamenta se u svojim zemljama ne pitaju ništa, zato svoje frustracije hoće da leče na Srbiji.

Pre nego što napadnu srpsku policiju, neka najpre pogledaju koliko krvi su pustile evropske policije na protestima u Parizu, Berlinu, Ljubljani, Luksemburgu, pa ako imaju bilo kakvu važnost, neka objasne evropskim policijama šta treba da rade", poručio je je Vulin.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, navodi dalje Vulin u saopštenju prosleđenom medijima, postupa po zakonu, ali i vodi računa da ne bude krvi na ulicama Srbije.

"Verujem da je uvažene poslanike Evropskog parlamenta mnogo razočaralo što nije bilo slika razbijenih srpskih glava, ali građane Srbije je mir na ulicama obradovao",navodi Vilin.

"MUP Srbije će raditi po zakonu i na dobrobit građana Srbije, a evroparlamentarci mogu samo da pate što je tako" poručio je Aleksandar Vulin nekolicini poslanika Evropskog parlamenta koji su, kako navodi , rezolucijom napali srpsku policiju, optuživši je za brutalnost.

BONUS VIDEO
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading