TADIĆ ĐILASU: MNOGO SI NEBITAN! Samoprozvani šef opozicije kipti od besa!
TANJUG/ JADRANKA ILIC

Najpre je teško podneo činjenicu da je Savo Manojlović iz pokreta "Kreni-promeni" preko noći postao popularniji od njega, a sada ima brigu i zbog svojih nekadašnjih prijatelja.

Vika i bacanje stvari postali su svakodnevica u sedištu stranke, a glavni razlog za bes tajkunskog opozicionara u poslednje vreme je njegov politički otac, a sada lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Nije tajna da velika netrpeljivost vlada između nekadašnjih političkih pajtosa Đilasa i Tadića, a nakon Tadićeve nedavne posete Vašingtonu razdor se još više produbio.

TADIĆ ĐILASU: MNOGO SI NEBITAN! Samoprozvani šef opozicije kipti od besa!

Printscreen

 

- Nakon što je saznao da je Tadić bio u Americi i da se sastao s Amandom Sloat, specijalnom pomoćnicom predsednika Džozefa Bajdena i direktorkom za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost, i Karen Donfrid, podsekretarkom za Evropu i Evroaziju državnog sekretara Entonija Blinkena, Đilas je načisto odlepio. Tadić mu mrsi konce i dobija podršku u SAD na koju je Đilas računao. A svestan je da bez podrške spolja nema nikakve šanse da pobedi Vučića. Zato je i išao nedavno u Ameriku, ali nije očekivao da će Tadić posle njega tako lepo biti dočekan tamo. A još ga više nervira što ne zna šta je sve Tadić tamo dogovorio i čije podršku sve ima. Tadić mu je ovom posetom poručio „ja sam glavni“, a Đilas to jako teško podnosi - ispričao je za Alo! dobro obavešteni izvor.

Spreman na sve zarad povratka na vlast

Boris Tadić je nakon povratka iz Vašingtona za opozicione medije rekao da se može očekivati zaokret politike Sjedinjenih Država prema Srbiji u odnosu na Trampovu administraciju.

- To sam dobio kao potvrdu, što se i vidi iz određenih imenovanja. Svaka tema o kojoj se razgovaralo bila je vrlo konkretna i dobio sam vrlo konkretne odgovore, i s tim sam bio posle dugo vremena veoma zadovoljan - kazao je bivši predsednik Srbije.

Analitičarka Jelena Vukoičić smatra da ni Tadić ni Đilas nemaju nikakve šanse da postanu bitne političke figure, jer podršku u narodu nemaju.

- Tragično je to što neki opozicioni političari traže podršku iz inostranstva kako bi ostvarili svoje ciljeve, umesto da traže podršku od građana Srbije kojima žele da vladaju. S druge strane, znajući kakva je politika Sjedinjenih Država prema Srbiji, nije teško pretpostaviti kakvu bi politiku vodili opozicionari koji traže naklonost Amerike, da kojim slučajem dođu na vlast, vezano za Kosmet, Republiku Srpsku, odnose Srbije s Rusijom i Kinom i slična osetljiva pitanja. Ono što je pozitivno u celoj priči jeste to što je rejting svih ovih političara toliko nizak, da su im šanse za osvajanje vlasti praktično nepostojeće - sa ili bez podrške mentora iz Vašingtona - zaključila je Vukoičićeva za Alo!.

Spletke, ogovaranje i miniranje...

Inače, sukobi između Đilasa i Tadića traju godinama. Početkom ove godine Đilas se nije odazvao na poziv Tadićeve stranke da se sastanu i razgovaraju o jedinstvu opozicije. Đilas je takođe godinama minirao i ujedinjenje DS-a za koje se Tadić zalagao.

Pre nekoliko meseci Tadić je izjavio da bi mogao da se kandiduje na predsedničkim izborima ako nema nikog boljeg, a Đilas je to odmah dočekao na nož s izjavom da "boljih ima".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading