Ključevi sportske hale "Zorka" u vlasništvu grada Šapca
Grad Šabac

Nakon dve godine Grad Šabac će isplatiti halu čija je procenjena vrednost 700 hiljada evra i posle toga objekat će u potpunosti postati vlasništvo grada. Gradonačelnik Šapca sa svojim saradnicima posetio je sportsku halu "Zorka", u kojoj oko dve godine nije odigrana nijedna utakmica, i istakao da je ovo veliki dan za sportski Šabac.

- Ključevi sportske hale "Zorka" od danas su u posedu Grada Šapca. Ubeđen sam da je ova vest na radost svih Šapčana, svih koji vole sport i koji vole svoj grad. Hala je u lošem stanju, ali ćemo se potruditi da je što pre obnovimo kako bi naši sportisti ubrzo mogli da igraju utakmice u svom gradu. Hala sportova "Zorka" nema samo upotrebnu, već i simboličnu vrednost podsećanja na sve velike uspehe šabačkog dvoranskog sporta. Rukometni klub "Metaloplastika" svoje najveće uspehe ostvario je upravo u ovoj hali - rekao je Pajić i istakao da je srećan što je gradska vlast za godinu dana uspela da ostvari ono što je trebalo da bude urađeno pre mnogo godina.

- Naš cilj je da kapitalni objekti od interesa za grad budu u vlasništvu Grada Šapca. Ovo je dobar pokazatelj da idemo u tom smeru. Šabac je grad sporta i radićemo u interesu naših sugrađana u svim sferama koje su aktuelne u našem gradu. Od Šapca pravimo Grad budućnosti - kazao je Pajić.

Nekadašnji zlatni rukometaš Metaloplastike i savetnik gradonačelnika Šapca za sportsku infrastrukturu Mile Isaković istakao je da su mu se vratile uspomene na sve što je ovaj klub doživeo u sportskoj hali.

- Ova hala budi lepe uspomene koje sam ovde doživeo sa članovima svog rukometnog tima. Sa druge strane, isto tako i obavezu da posle renoviranja dvorane rezultati naših sportista budi na višem nivou nego što su nekada bili. Srećan sam što će još sportskih klubova osetiti energiju koju smo mi osećali u ovoj hali - rekao je Mile Isaković.

Planirano je da sportska hala "Zorka" u potpunosti bude isplaćena do kraja 2023. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading