VULIN UNIŠTIO VOKERA On je zvanični šiptarski lobista! Radi na stvaranju velike Albanije!
Tanjug

 

- Vilijam Voker je zvanični šiptarski lobista, učestvuje u političkom životu, podržava Samoopredeljenje, traži ujedinjenje Albanije i sve to može, ali ako Srbin kaže da je Račak laž, kao što jeste, onda je to problem, onda se oko toga izjašnjavaju administracije velikih i moćnih zemalja - rekao je ministar Vulin u Jutranjem programu Hepi televizije.

 
Ministar Vulin je upitao zašto te iste administracije ćute na to što Zajednica srpskih opština još uvek nije formirana i što se ne sprovodi Briselski sporazum.
 
- Najveći faktor destabilizacije u našem regionu je nesprovođenje  Briselskog sporazuma. Ja stalno postavljam pitanje da li Evropska unija ne sprovodi Briselski sporazum iz svoje slabosti ili zato što planski hoće da dođe do destabilizacije na ovom prostoru - rekao je sprski ministar policije, upitan da prokomentariše izjavu ministarke spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija koja je optužila Srbiju da je faktor destabilizacije regiona, a njega lično za eskalaciju zbog izjave da je Račak laž.
 
Briselski sporazum je, kako je podsetio, potpisan sa Evropskom unijom i njenim garancijama i postavlja se pitanje gde je reč EU, zašto nema Zajednice srpskih opština.

- Zamislite da je Srbija odbila da sprovede neku tačku koju je potpisala, imali bismo sankcije svi ovde redom. Gledali bi da nam ukinu struju. Što bi rekla Madlen Olbrajt - vratićemo ih u kameno doba - ocenio je ministar Vulin.
 
Podsetio je da je o slučaju Račak nemački javni servis ARD napravio i film koji se zove "Sve je počelo jednom laži", kao i da je Los Anđeles Tajms svojevremeno pisao da ne veruju u verziju Vokera, ne samo što je bio u Al Salvadoru, Istočnoj Slavoniji, gde god je trebalo raditi prljave stvari dolazio je Voker, već zato što činjenice govore drugačije. Ministar je ukazao i na finskog patologa Rante koja je rekla da je pod pritiskom Vokera morala da potpiše izveštaj o Račku koji nije bio tačan.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading