SRAMNO! HRVATI DOTAKLI DNO! Uklonili ploču sa likom srpskog kralja, pa postavili reklamu! (FOTO)
Foto: Twitter/printscreen

Na Tviteru je osvanula slika kulturnog spomenika "Vrata od Pila" u Dubrovniku na kojoj se jasno vidi da na mestu na kom je nekada stajala ploča sa uklesanim likom srpskog kralja Petra I Karađorđevića, sada stoji reklamni panel.

 

 

Veliki broj dinastičkih spomenika posvećenih kraljevima Petru I Karađorđeviću i njegovom sinu, Aleksandru I Karađorđeviću iz vremena Kraljevine SHS, nastajala je područjima svih banovina, danas nezavisnih zemalja Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

I dok danas Srbi uglavnom doživljavaju neprijatne situacije kada se nađu u Hrvatskoj, od skidanja tablica do vređanja na nacionalnoj osnovi, nekada je situacija bila potpuno drugačija, a u gradovima širom Hrvatske bili su podignuti spomenici posvećeni dinastiji Karađorđević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Vera

14.12.2021 16:29

Logično da su to maknuli jer onaj ko je stavio lik tog srpskog kralja je napravio kulturocid na toj 1000g staroj lokaciji. Reklamni pano je montažni.

Mila

14.12.2021 17:47

@Vera - Ne znamo još da li je to stvarno Karađordević ili je ipak Napoleon? Svi znamo onu tužno propalu priču sa srpskom freskom u Dubrovniku?

Net

14.12.2021 16:34

Ovo se govori turistima u Dubrovniku, a svi srpski mediji o tome ćute: Dnevno.hr STROGI ZAKONI: JESTE LI ZNALI? Dubrovačka Republika pravoslavcima i muslimanima zabranjivala je noćenje unutar zidina i podizanje bogomolja.

Mir

14.12.2021 18:07

Razpirujete mržnju bez potrebe. Na slici je reljef Mestrovicakoji sugradjani Dubrovnika uklonili1941. da bi ga spasili od nove vlasti.

milivoje lazarevic

15.12.2021 08:57

Da i? I ja bi je skinuo da sam Hrvat, sta ce Srbon kralj u Hrvatskoj i jos da bude kralj Hrvatima. Pusti ljude da zive svoj zivot, zato nas i mrze jer smo ih okupirali 1918 kao i Sloveniju, Crnu Goru.

gradjanin

15.12.2021 10:51

Iz aviona se vidi da reklama NE STOJI na mestu ploce. Ali se vidi i da ne stoji vise ploca, vec nesto drugo (gore zaobljena ivica). Ovo je bedan okusaj montaze, slikano iz drugog ugla.