DEMOKRATSKI FRONT ODBRUSIO KRIVOKAPIĆU: Vlada je izneverila pobedu od 30. avgusta!
Tanjug/Rade Prelic

Saopštenje DF prenosimo u celosti:

- Nije nam jasno zašto se udruženje građana CIVIS ljuti na Demokratski front i vređa lidere našeg političkog saveza. Da li je po sredi činjenica da je ideja ekspertske vlade u izvođenju Zdravka Krivokapića iskompromitovana ili je nešto drugo u pitanju? 

Svi smo objektivno sagledali bilanse "eksperata" i zaključili da je postojeće stanje neodrživo, a da su rezultati Vlade poražavajući. Vlada je izneverila pobedu od 30. avgusta jer narod nije dobio ono za šta je glasao na talasu borbe protiv DPS diktature i odbrane svetinja.

Više puta je i sam dr Pavićević isticao činjenicu da ovi "eksperti" nisu oni eksperti koji bi odgovarali standardima koje treba zadovoljiti. Pa u čemu je onda problem?

Nesumnjivo da je dr Pavićević jedan od istaknutih lekara u Crnoj Gori, ali za ostale oblasti, a naročito za pitanja politike i tranzicije autokratskih režima u demokratsko društvo, nema neka posebna znanja, ni iskustvo. Medicinska nauka je jedno, a politika drugo. 

Što se tiče profesionalnog opredeljenja, odgovore zašto istaknuti lekar nije posebno uvažen u toj oblasti, treba da daju Crnogorska akademija nauka i Medicinski fakultet. 

U politici, za razliku od akademije i univerziteta, svaki punoletni građanin se izjašnjava o onima koji se vlastitom voljom kandiduju i iskažu spremnost da prihvate stepen uticaja koji im taj narod odredi. Neko dobije više, a neko manje, ali ih niko nije prisiljavao da idu na izbore i da se nakon toga pozivaju na argumente koji su bili narodu poznati i pre glasanja. To je jedina mera koja postoji. I ona se u demokratskim društvima ne daje za stalno, već proverava periodično.

Narod je prošlim izborima Demokratskom frontu dao mnogostruko veće poverenje u odnosu na nekoga ko je dobio svega jedan mandat. 

Sigurni smo da autor saopštenja CIVIS-a nije dr Pavićević, jer očekujemo da on sve ovo dobro razume, već neko drugi ko je želio da Pavićevićeve profesionalne reference i njegovo ime koristi za sopstveno skrivanje. Sumnjamo da se ovim ružnim tekstom nama obratio nekadašnji trgovac ajvarom koji se danas u ime CIVIS-a predstavlja kao vodeći "ekspert" za bezbednost u vladi Zdravka Krivokapića. 

Samo bi se neki tako dokazani "ekspert" sa pozicije člana Vlade i sa takve "visine", u ime jednog političkog predstavnika naroda u Skupštini Crne Gore, obraćao liderima Demokratskog fronta da oni, eto, žele da i njihove stranke dobiju ono što je on već prigrabio za sebe - glasilo je saopštenje.

Komentari (0)

Loading