ĐILAS U DEPRESIJI, JER MU SAVO UZIMA GLASOVE! Nakon potpunog debakla subotnjih protesta, lider SSP u problemu
Alo.rs

Razlog za brigu opozicionara je, prema rečima naših sagovornika, činjenica da kada je na proteste pozivao Savo Manojlović, direktor organizacije „Kreni-Promeni“, okupio je daleko veći broj građana nego kada je organizaciju tih istih protesta preuzeo Đilas.

- U subotu su protesti pukli, jer se na njima pojavio jako mali broj ljudi. I samom Đilasu je bilo jasno da je u problemu, te da nema nikakav uticaj na građane. Bio je toliko razočaran, da ni ne čudi što je odlučio da se na protestima ne pojavi - objašnjavaju naši dobro obavešteni izvori, i dodaju da ono što brine lidera SSP-a jesu izbori koji su zakazani za proleće sledeće godine.

ĐILAS U DEPRESIJI, JER MU SAVO UZIMA GLASOVE! Nakon potpunog debakla subotnjih protesta, lider SSP u problemu

TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

- Iako je pomoću novca i medija pokušavao da se pokaže kao neprikosnoveni lider opozicije, na terenu je video da to nije tako. Đilas je planski uništavao DS, Vuka Jeremića, Borisa Tadića da ne bi imao konkurenciju, a pokazalo se da je u praksi toliko slab, da je moguće da veći uticaj na građane ima i Savo Manojlović, koji se skoro pojavio na političkoj sceni Srbije - navode naši sagovornici, i dodaju da je Đilasov glavni problem kako da se izbori sa Manojlovićem i smanji njegovu popularnost među opozicionarima.

Interesantno je da se u subotu oglasio i sam direktor organizacije „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović, koji je jasno poručio da odustaje od protesta jer su dva zahteva ispunjena. On je naveo da se ranije čuo s predsednikom Aleksandrom Vučićem povodom zahteva zbog protesta prethodne dve subote i da je od njega tada dobio informaciju da će zahtevi biti usvojeni.

Manojlović je za „Juronjuz“ rekao da je prvo imao ponude da se sastane s nekim iz vlasti, ali da je odgovorio da to ne želi.

- Onda me je u jednom momentu zvao predsednik Vučić i tada je rečeno da će biti usvojeni zahtevi i to je to - naveo je on. Prema Manojlovićevim rečima, Vučić mu je rekao da su njihovi zahtevi „razumni“, da je on to video, ali „da je ipak bilo preterivanje izlazak na auto-put, ali da će usvojiti primedbe“.

- Na kraju je pitao da li ću ja poštovati svoju javno datu reč i ja sam rekao da ja poštujem svoju reč bez obzira gde je i kome dao - rekao je on.

I Marinika u panici

Alo! je pisao da je Đilas imao ambicije da preko nezakonitih blokada puteva stekne političke poene, a plan mu je propao kada je Bojan Pajtić, nekadašnji lider DS-a, objavio da bi Savo Manojlović bio dobar predsednički kandidat.

ĐILAS U DEPRESIJI, JER MU SAVO UZIMA GLASOVE! Nakon potpunog debakla subotnjih protesta, lider SSP u problemu

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

 

Direktor organizacije „Kreni-Promeni“ je ekspresno na ovu objavu odgovorio da se neće kandidovati. Ipak, gostujući u jednom jutarnjem programu, on nije odbacio mogućnost bavljenja politikom u budućnosti. Pajtićev predlog je izazvao haos u opoziciji okupljenoj oko Đilasa.

- Marinika Tepić je potpuno pobesnela jer sebe već godinama vidi kao predsedničkog kandidata na predstojećim izborima. Ona smatra da joj je to mesto osigurano i sama pomisao da bi joj konkurencija mogao biti Manojlović potpuno joj je neprihvatljiva - naveli su naši izvori.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading