ŠEŠELJ REŠIO DA OTKRIJE ISTINU Strani faktori su umešani, dolaze iz tri evropske zemlje! Imaju samo jedan cilj
Slika ekrana

 

Lider Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj kaže da će se njegova stranka boriti za eksploataciju litijuma u Srbiju, ali da ne bi voleo da to radi Rio Tinto kojeg prati loša reputacija u svetu. Eksploatacija bi se vršila uz maksimalnu ekološku zaštitu, na nivou one koja je garantovana u Nemačkoj.

- Rio Tinto je omražen u mnogim zemljama sveta, napravio je katastrofalne posledice u nekim državama, a ovde vidimo i da se bave potkupljivanjem, čime su prekoračili ovlašćenja. Ne smemo im po svaku cenu dati da eksploatišu litijum, već moramo sagledati posledice po ekologiju, ali i proveriti ima li tu korupcionaških afera, čime bi po kratkom postupku bili eliminisani – kaže Šešelj za Novo jutro.

Na pitanje o protestima i blokadi auto-puta, lider radikala kaže da je očigledno da su protesti diktirani spolja, te da je jasno da nikome nije u interesu da se voda zatruje. Ističe da moramo da čuvamo reke, posebno, kako kaže, Drinu koja je trenutno jedina koja je čista.

- Strani faktori su umešani u proteste, a najviše ih je iz Nemačke, Amerike, Švedske i Holandije – kaže Šešelj.

Na pitanje imaju li strani faktori kandidata kojeg bi mogli da plasiraju u Srbiji, lider radikala ne veruje, ali ocenjuje da za njim intenzivno tragaju.

- Možda je jedan od ovih koji su sad u žiži javnosti. Možda, ne mogu da kažem, ali sam siguran da tragaju i to odavno. Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Marinika Tepić nemaju nikakve šanse. Đilasa na površini drži samo veliki novac i činjenica da ga režim stalno napada. A, razumem i zašto režim to radi – bolje imati njega, bez ikakve pameti, na toj poziciji, nego da dođe neko pametan na njegovo mesto – kaže Šešelj.

Da je vlast, kaže on, ne bi dozvolio blokadu auto-puta.

- Policija mora da štiti zakon i već prelazi u naviku da je normalno zakrčiti auto-put i vitalne mostove na Dunavu i Savi – kaže Šešelj.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading