PREDSEDNIK VUČIĆ NA VOJNOJ VEŽBI U NIŠU Bićemo velesila u regionu (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo!

 

Predsednik Vučić prisustvovao je prikazu sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade.

Odgovori na pitanja novinara 

O protestima

- Policija nema šta da traži na protivzakonitim okupljanjima. Kada organizujete nešto što je ilegalna aktivnost, policija nema prava da u tome učestvuje. Ona ima samo pravo da takav skup zabrani. Ne može policija dobrovoljno da učestvuje u kriminalnim aktivnostima i da blokira autoput. Sve to vama nije problem, mene je hiljadu puta legitimisala. Za one koji su počinili prekršaj, pisaće im se prekršajne prijave. Ukoliko ste mislili da će onima koji su tukli nedužnog čoveka to olako proći, neće. Šta je ljudima u glavi da kažu nekome gde je pošao? Ko si ti da zaustavljaš bilo koga? Gde je to ikada postojalo. Juče su u Luksemburgu reagovali vodenim topovima, čak su tražili i od Belgije pomoć. Ovde je problem što su neki mislili da su mnogo popularni političari i da će dobiti veliku podršku naroda. Imate izbore za par meseci, pa ćemo videti. Došlo je do velike preraspodele, zeleni su preuzeli glasove opozicije, a mi zadobili još veće poverenje građana - odgovorio je Vučić na pitanje novinara sa N1.

Ulaganje u vojsku

- Najveću popunjenost imamo na jugu Srbije, Toplica, Niš, Vranje, Pirot, tu nam je najveća popunjenost. Mi verujemo da će se to poboljšati zbog porasta plata. To se vidi, ove godine imamo veći broj vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Plate su povećane za 70 odsto, to je u ovim uslovima oko 7 odsto godišnje. 

- Predsednik je tokom svog izlaganja istakao da je ministra Sinišu Malog zabolela glava zbog novca koji smo namenili odbrambenoj industriji Srbije, ali smo se lako dogovorili. Imam ja dosta iskustva u ovome - rekao je Vučić.

Obraćanje predsednika Vučića

Važne vesti su, kaže predsednik Srbije, da u prvom kvartalu 2022. godine bude pomognuta namenska industrija sa 145 miliona evra. Time se ulaže u kontrolu MUP, ulaže se u kupovinu nove opreme kako bi se postigao bolji proizvodni proces, a samim tim će i proizvodi biti bolji.

 

 

- Čestitam svim pripadnicima 98. i 63. brigade na sjajno izvedenoj vežbi. Sve ste izveli na perfektan način. Očekujemo velike nabavke helikoptere naredne godine, očekujemo jo 30 helikoptera. Bićemo helikopterska velesila u regionu. U narednih 5 godina ćemo od namenske industrije Srbije poručiti za 1,250 miliona evra, a to će doprineti razvoju naše industrije. Moramo da sačuvamo našu namensku industriju. Moramo sačuvati sve što je moguće i da budemo obezbeđeni sa svim mogućim sirovinama. Naša vojska mora da snaži i da jača. Uslediće povećanje plata, nadam se da ćemo tako smanjiti odlazak ljudi iz jedinice - rekao je predsednik Vučić.

Na početku vežbe raport predsedniku predao je komandant 98. Vazduhoplovne brigade brigadni general Zoran Prodanović.

Pripadnici VS izvode demonstraciju klasičnog desanta padobranaca, desanta konopcem, podršku helikoptera dejstvu specijalnih jedinica, spašavanje ranjenika pomoću korpe i vezom i evakuaciju pripadnika 63. Padobrankse brigade.
 

Sastanak sa predstavnicima odbrambene industrije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, treći i poslednji dan posete Nišavskom okrugu, završio je sastankom sa predstavnicima odbrambene industrije iz cele zemlje sa kojima će razgovarati o većim ulaganjima i unapređenju namenske industrije.
 

Sastanku na Vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, između ostalih, prisustvuju ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar finansija Siniša Mali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Vučić je prisustvovao i prikazu rada diviziona samohodnih top haubica "NORA B-52 M15" po temi "Divizion u podršci pešadijskim i oklopnim jedinicama u napadu" u okviru kojeg su prikazana dejstva novoformiranog haubičcko-topovskog diviziona Mešovite artiljerijske brigade Vojske Srbije.

Novoformirani haubičko - topovski divizion formiran je u julu prošle godine i to od samohodnih haubica Nora B52 M15 kalibra 155 milimetara domaće proizvodnje, koja spadaju među najsavremenija artiljerijska oruđa u svetu, a time je ta brigada, nakon 35 godina, dobila novo naoružanje.

Predsednik je posetio i Doljevac gde je obišao renoviranu Javnu biblioteku, za šta je većinu sredstava obezbedilo Ministarstvo kulture i informisanja, a manji deo lokalna samouprava.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading