Petković: Priština bi da skine sa sebe odgovornost za zastoj dijalogu
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Samo dan ranije, podseća Petković, Aljbin Kurti i njegovi saradnici optužli su, bez ikakvih osnova, zvanični Beograd da ne želi da se rasvetli sudbina nestalih, iako je Beograd taj koji insistira na toj temi tokom svake runde dijaloga.

"Takvi napadi na zvanični Beograd smišljeni su i plasirani s očiglednim ciljem da Priština, na čelu s Aljbinom Kurtijem, sa sebe skine odgovornost za zastoj u dijalogu i drastično povećan broj incidenata nad Srbima na Kosovu i Metohiji od početka godine", naveo je Petković u saopštenju.

Istakao je da nikada 100 puta ponovljena laž neće postati istina.

"A o tome ko destabilizuje region najbolje može da posvedoči Srećko Sofronijević, koji je bojevim metkom pogođen u leđa tokom akcije specijalaca ROSU na severu Kosova i Metohije, a od povreda se još oporavlja", kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Nažalost, o teroru Kosovske policije danas ne može da posvedoči Verica Đelić iz Zvečana, koja je preminula od posledica suzavca, bačenog tokom jednostranih akcija do zuba naoružanih jedinica Rosu na severu KiM", naveo je Petković.

Političarima iz Prištine, kako je naglasio, bolje bi bilo da se pripreme za dijalog i rešavanje problema naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što svojim izjavama i potezima provociraju zvanični Beograd.

Komentari (0)

Loading