FOTOGRAFIJA DARIJE KISIĆ IZNENADILA MNOGE Ministarka uzela lopatu u ruke, pa krenula u akciju
Printscreen

 

 

U okviru akcije „Međugeneracijska podrška prirodi“ juče su ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prof. dr Darija Kisić Tepavčević i zamenik direktora Fonda PIO Relja Ognjenović zajedno posadili prvu sadnicu u Karađorđevom parku.

- PIO Fond već treću godinu zaredom organizuje projekat Međugeneracijske saradnje. Time pokazujemo da nam je život naših najstarijih sugrađana jako važan. Naši najstariji sugrađani su ti koji treba da prenesu svoje životno iskustvo na najmlađe sugrađane, a mladi to treba da iskoriste za svoju bolju budućnost.

FOTOGRAFIJA DARIJE KISIĆ IZNENADILA MNOGE Ministarka uzela lopatu u ruke, pa krenula u akciju

Printskrin

 

 

Ovim činom sadnje mi ne stavljamo tačku nego zarez na projekte saradnje mladih i starih. Ono što hoću da napomenem jeste da država vredno radi, da obraća pažnju na naše najstarije sugrađane što pokazujemo povećanjem penzija od 5,5% naredne godine kao i najvećom jednokratnom pomoći od 20.000 dinara za penzionere - rekao je Ognjenović.

Ostala stabla zajedno su posadili predstavnici penzionera, omladinaca i JKP „Zelenilo Beograd“.

FOTOGRAFIJA DARIJE KISIĆ IZNENADILA MNOGE Ministarka uzela lopatu u ruke, pa krenula u akciju

Printskrin

 

 

Ova akcija deo je projekta koji Fond PIO preduzima na unapređenju međugeneracijske saradnje i solidarnosti. Cilj ovih aktivnosti je da se kroz pošumljavanje, odnosno sadnju drveća angažuju istovremeno i stariji i mladi. Ovakva aktivnost je jedinstvena prilika za starije da prenesu znanje i iskustva mladim naraštajima, da budu aktivni i da kroz svoju socijalno odgovornu aktivnost daju doprinos društvu.

Izbor lokaliteta na kojima se realizuje sadnja napravljen je prema stepenu aerozagađenja određenih područja u Republici Srbiji te će posle Beograda uslediti pošumljavanje u Pančevu, Smederevu i Boru.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading