BLAM, ĆUTA SE POBUNIO ŠTO NJEGOVI MILJENICI NISU ZGRABILI JOŠ KOJI DINAR NARODNIH PARA: Pljuju Srbiju, a uzimaju milione iz budžeta!
Goran Marković: FOTO

 

- Ko je ta Jelena Trivan? Predsednica upravnog odbora Filmskog centra Srbije. Ma ko je ona da cenzuriše i da odlučuje da jedan Goran Marković, Želimir Žilnik i Srđan Dragojević ne dobiju novac za proizvodnju njihovih filmova. Ako nema novca za ove umetnike, neće je biti ni za njenu platu. I tražićemo momentalno njenu ostavku sa ove funkcije -  oštro je poručio Ćuta koji je još jednom pokušao da slaže građane Srbije, a prava istina je da članovi UO Filmskog centra Srbije, na čelu sa Jelenom Trivan, već četiri godine rade bez naknade.

Naime, kako je izvor Alo! koji je dobro upućen u dešavanja u Filmskom centru Srbije ispričao, svima je jasno da je ekolog Ćuta zatražio ostavku Trivanove zbog toga što za Gorana Markovića nema para, te da je sve jasnije da protest nema veze ni sa ekologijom, niti se oni bore za film i kulturu, već je sve čista politika.

- Kao što je Goran Marković slagao da je privođen na protestima, tako je laž i da UO FCS prima pare, jer članovi rade bez naknade, i to već četiri godine - ispričao je naš izvor.

Kako kaže, Ćuta i njegove pristalice smatraju cenzurom to što je FCS istakao da nije nije pristojno da se na konkursu za eminentne reditelje provlače filmovi koji su više puta odbacivani kao loši.

- Dakle, oni smatraju da sve što uradi bilo ko blizak opoziciji mora biti dobro, inače odmah viču „cenzura“. Zanimljivo je da je na konkursu za igrani film Gorana Markovića odbačen, i pritiv njegovog filma bila je komisija u kojoj su sedeli Darko Bajić i Srdan Golubović, koji se danas javljaju kao glavni branioci. Naravno da tada Marković nije napao komisiju za cenzuru, nego je rekao da njegov film nije mogao da prođe „jaku konkurenciju mladih autora“. Dakle bio je gori od debitanata - ispričao je naš izvor i dodao:

- Stvar je jos zanimljivija sa filmom „Škartovi“ Srđana Dragojevića. Kada je jos 2019. odbačen njegov film, on je napravio javnu kampanju glumeći disidenta koga je Nebojša Pajkić kao član komisije oštetio. Međutim, još jedna komisija, i to njemu bliskih ljudi, odbacuje film 2020. godine, i on film koji je dve eminentne komisije odbacilo kao nekvalitetan takođe prijavljuje kao remek delo.

Kako Alo! saznaje, Dragojević je posle toga dobio finansiranje od države za dva filma u 2021. godini, iako konstantno besramno napada tu istu državu.

- Isto važi i za Darka Bajića kome je ceo prethodni film finansirala autonomna pokrajina Vojvodina, a novi projekat je naravno dobio od Filmskog centra. Uprkos tome on smatra da je smak sveta i kraj kinematografije nastao onda kada se najviše snima, jer nije dobio pare Goran Marković protiv koga je on lično glasao protiv na prethodnom konkursu - zaključio je naš dobro obavešteni izvor.

Film „Teret“ podvaljen kao dečji

Kako naš izvor tvrdi, Bajić i Golubović su u vreme kada su odbacili film Gorana Markovića, odbacili i film Ognjena Glavonjića, reditelja filma „Teret“.

- On se inače stalno žali na cenzuru, ali zaboravlja da ga cenzurišu kolege opozicionari koji mu nisu dali da snimi film

On nakon toga film povlači, a posle podmeće kao dečji film.

Iako u svojoj opakoj kampanji napadaju samo predsednicu UO, iako se odluke donose kolektivno, Jelena Trivan je preglasana u ovom muljanju da se njegov film podnese kao dečji - rekao je naš izvor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading