MINISTARKA DARIJA KISIĆ SA PENZIONERIMA I MLADIMA Zasadili sadnice u Karađorđevom parku
Tanjug

U okviru akcije "Međugeneracijska podrška prirodi" penzioneri i školarci zajedno su zasadili drveće lipe, javora i kestena.


Ministarka je istakla važnost solidarnosti između starije populacije i mladih.

"Kada kažemo međugeneracijska saradnja, ljudi odmah pomisle na pomoć starijim i iznemoglim ljudima, a to nije tako. Upravo populacija najstarijih sugrađana nam je za vreme pandemije Kovid-19 pokazala šta znači solidarnost i odgovornost. Njihovo iskustvo nam je od ogromnog značaja, tako da u tom smislu je jako bitno da negujemo takvu vrstu saradnje i učimo od starijih", rekla je Kisić Tepavčević.

Objasnila je da je međugeneracijska solidarnost širok aspekt i da je potrebna energija mladih i njihov način razmišnjanja kao i iskustvo starijih.

"Solidarnost jeste osnova razvoa jednog civilizovanog društva i za njega nisu potrebna nikakva materijalna ulaganja, nikakva sredstva samo volja", rekla je ministarka.
MINISTARKA DARIJA KISIĆ SA PENZIONERIMA I MLADIMA Zasadili sadnice u Karađorđevom parku

Tanjug

 

 

Danas smo zajedno sa mladima i penzionerima simbolično zasadili drvo, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da se nada da će međugeneracijska saradnja rasti kao i posađena drva.

Ognjenović je kazao da je bitno da mladi iskoriste iskustvo i savete starijih za svoju budućnost.

"Ovim činom sadnje drveća mi ne stavljamo tačku nego zarez na saradnju mladih i starih za koje se nadamo da će biti i bolja i veća", rekao je Ognjenović.

Drzava vredno radi i obraća pažnju na svoje najstarije sugrađane, rekao je on i podsetio da će država povećati penzije ledeće godine za 5,5 odsto i isplatiti jednokratnu pomoći od 20.000 dinara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading