SRBIMA ŽELE DA ZABRANE GUSLE I EPSKU POEZIJU Plan desrbifikacije - žele da nas unište!
EPA-EFE MARKO ĐOKOVIC

- Upravo oni koji su nam radili o glavi i koji su tretirali srpsku krivicu za sve što se na ovim prostorima dogodilo kao jednu datost ili su čak sami fabrikovali lažne dokaze u prilog te tvrdnje, uključujući i kreatore mita o "srebreničkom genocidu", prepoznali su šta je ono što čini identitet Srbina toliko žilavim i istrajnim. Ta žilavost srpskog naroda odoleva i u ova postmoderna vremena kada je angažovan i prilično impresivan broj domaćih kolaboratera iz tzv. NVO sektora, a u stvari, to su sve strani agenti, da rade na njegovom uništenju - rekao je Srđa Trifković.

Profesor je upozorio na opasnosti postmodernog kultur-maksizma i ukazao na činjenicu da srpski narod nije jedini ugrožen od takvog koncepta. 

- Cilj je da se kultura pretvori u nasleđe - heritage - nešto što je mrtvo, nešto što više ne živi, ne pulsira, ne kuca svojim živim srcem i nema više krvi u tim žilama. Ja ne sumnjam da bi oni gusle vrlo rado eksponirali kao eksponat prošlosti, ali uz tezu da se treba okrenuti budućnosti - rekao je dr Trifković.

Profesor je objasnio da onaj ko hoće da nam ukrade kulturu, taj želi da nas uništi.

- Oni ne bi imali ništa protiv da se Srbi i dalje nazivaju Srbima, ali da u suštini budu desrbifikovani - objasnio je Srđa Trifković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading