DODIK OTKRIO TAČAN DATUM "Dan za rušenje – 10. decembar"
Alo

 

U pitanju je dan kada su doneta "bonska ovlašćenja", jer to, kako je poručio, treba da bude i dan za njihovo rušenje.

"Gurao sam da se ovo desi na 10. decembar, na dan kada su 1997. godine doneta 'bonska ovlašćenja'. E, to bi trebalo da bude i dan kada ih rušimo, a uz sve to je i Međunarodni dan ljudskih prava", rekao je Dodik u svojoj zavrsnoj reči na tribini "Republika Srpska-vraćanje otetih ustavnih nadležnosti", na kojoj su govorili brojni predstavnici, analitičari, diplomate iz Srbije i RS a među njima Mlađen Cicović, Darko Tanasković, Vladislav Jovanović i Nenad Kecmanović.

Dodik je naglasio i da sankcije više nikoga ne mogu da zaplaše i ponovio da mu je žao što i opozicija nije na istoj strani i što se uvek nađu neki dijametralno suprotni stavovi srpskim.

Alo

 

Kako kaže, nadaju se nečemu, nekim tamo pojedincima je važnije da se u međunarodnoj zajednici stvore uslovi da sklone Dodika, pa taman propala i Republika Srpska.

"To je dramatično i neprihvatljivo. Kada bih sutra znao da je Republika Srpska postavljena na kolosek na kojem nema opasnosti, prvi bih rekao - izvolite dalje, dosta sam vukao ovih 15 godina, ko je držao do sebe ne bi ovo radio 15 godina", rekao je Dodik.

Član Predsedištva BiH je naglsio ''da ipak sve zavisi od nas, ne od velikih od kojih nije zavisilo ni kada su delovali rigidno''.

"Sve se svodi na karatker, ne na politički već ljudski, jer ako neko nema karaktera, uradiće sve što mu kažu, ako ima karakter i veran je interesima svog naroda, onda nema bojazni", rekao je Dodik i naglasio da bi stvari izgledale daleko gore da se rukovostvo RS nije borilo u kontinuitetu, da se nije suprotstavljalo nametanjima rešenja.

Dodao je da zato deluje da je RS stalno u nekoj vrsti odbrane

"Idemo dalje, ne možemo pasti. Kada god sam gubio na političkom planu, uvek sam se nadao da će doći neki trenutak da ću moći to da popravim. Važno je samo da to ne survamo do kraja, a nismo se survali, jer nismo dali Ustav", naveo je Dodik.

Dodao je da će ''kada se svi ohlade, fino predočiti da u Ustavu piše da postoji i Vojska RS i takozvana Armija BIH, kao i da vojska jednog entiteta ne može da pređe na prostor drugog''.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading