HOĆEMO LI PRESTATI SA TIM GLUPOSTIMA? Milanović: Insinuiraju da su Srbi genocidan narod, a Džaferović dovodio mudžahedine
Alo

 

Dotakao se i pregovora o izmenama izbornog zakonodavstva u BiH o kojima se poslednjih meseci intenzivno vode razgovori, a u kojima su moderatori specijalni izaslanik predsednika SAD za Balkan Gabrijel Eskobar i predstavnica EU Angelina Ajhorts.

"Bošnjačko vođenje politike je pogubno. Oni su se zatvorili u bure i pregovaraju sami sa sobom. Veruju da će im trećerazredne američke diplomate doneti dominaciju nad Hrvatima. Imam radosnu vest - neće", rekao je Milanović.

Upitan da prokomentariše svoje prethodne izjave "o genocidu u Srebrenici, Milanović je postavio protivpitanje da li su haške presude za njega manifest sudbine kojeg se mora držati".

"Hoćemo li prestati s tim glupostima. To su tužne i grozne priče. Šta je sa Vukovarom, taj grad je sistematski uništavan, pacovi su ubijani, ne dva dana u okolnim šumama nego sistematski. Ja nisam čuo nikoga u Hrvatskoj da kaže da je to genocid", kazao je Milanović.

"Definicija genocida je kaučuk definicija. To se rasteže. To nije nebeski zakon. Sud kakav god da je i ko god da su i da je doneo deset presuda to je politička kvalifikacija. Ako je tako, ponavljam ono što sam rekao, a to je da moramo naći drugi naziv za ono što su nacisti napravili", izjavio je hrvatski predsednik, dodavši da mu smeta što se Srbima insinuira da je genocidan, isto kao što bi mu smetalo da se to radi Hrvatima.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading