SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA ODGOVORILA ALBANSKOJ LOBISTKINJI Nakon izgovorenih sramnih reči, dobila je zasluženu lekciju!
EPA/AHMED JALIL

 

Srpska pravoslavna crkva poručila je u odgovoru poslanici EP Violi fon Kramon, koja je u objavi na Tviteru negirala postojanje SPC, da SPC u Nemačkoj postoji i to kao deo jedne nedeljive autokefalne Srpske Patrijašije, te da i Ustav SPC i njene uredbe važe i na teritoriji Nemačke, kao i bilo gde na njenom kanonskom području.


"Na osnovu Ustava Srpske Pravoslavne Crkve odgovarajuće crkvene vlasti postavljaju i razrešavaju uprave svih tela i organa, a Sveti Arhijerejski Sabor postavlja i po potrebi razrešava eparhijskog arhijereja", navodi se u saopštenju.

Naveli su i da su povodom objave Fon Kramon primili veliki broj oštrih negodovanja.

Fon Kramon, koja je izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo je nakon što je na svom Tviter nalogu objavila da je razgovarala sa episkopom diseldorfskim Grigorijem u prepisci sa korisnicom te platforme navela da "Srpska pravoslavna crkva ne postoji".

Ona je, naime, komentarišući jednu od objava u prepisci, a u kojoj se kaže da je Sprska pravoslavna crkva pro-ruska i da bi bilo sjajno da se to promeni.

"Ne postoji Srpska pravoslavna crkva, to su autonomne eparhije, za razliku od Katoličke crkve. Razgovarajte sa episkopom i bićete iznenađeni", napisala je Fon Kramon.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading