BAKIR IZETBEGOVIĆ UDARIO NA MILANOVIĆA Mnogo priča za jednog predsednika!
WPA/ TATYANA ZENKOVICH

 

Milanović je poslednjih dana u više navrata govorio o Srebrenici i poručio da postoje genocidi i genocidi, da ne spori da se tamo, kako je kazao, "dogodio genocid", ali da u tom slučaju za druge mnogo veće zločine, kao što je Jasenovac, treba smisliti neki drugi naziv.


Izetbegović Milanovića optužuje za relativizaciju i kaže da su to bolne stvari da bi se o tome olako pričalo.

"Čuli smo da se to sada realtivizuje, da se poredi da li je neki genocid veći ili manji. To ne treba raditi. To vređa žrtve. U BiH svi Hrvati katolici i Bošnjaci muslimani su proterani s pola teritorije, sve katoličke crkve su sistematski porušene i sve muslimanske bogomolje. Napravljeni su koncetracioni logori u 20. veku u kojma su bila masovna silovanja i ubistva civila. Etnički je bila potpuno očišćena polovina BiH", kaže Izetbegović.

Smatra da bi hrvatski predsednik trebalo da uzme u obzir događaje u Srebrenici i, kako kaže, ne govori o tim stvarima olako.

"Ako je u Jasenovcu za par godina ubijeno toliko ljudi koliko je on kazao, u BiH je ubijeno više od ''92 do ''95. Čude me olake izjave u vezi sa tim i olake izjave sa aparthejdom s kojim radi garnitura koju predvodi Milorad Dodik u Republici Srpskoj”, rekao je, između ostalog, Izetbegović.
BAKIR IZETBEGOVIĆ UDARIO NA MILANOVIĆA Mnogo priča za jednog predsednika!

Alo

 


Milanovićevu izjavu da lider SDA “licitra mrtvima” Izetbegović nije komentarisao.

Kazao je da je Milanović pre 10-ak godina podržavao izbor Željka Komšića za člana Predsedništva BiH, a da je bio protiv Dragana Čovića.

“U međuvremenu za 180 stepeni je okrenuo priču. Pretvorio se u desničara. Zašto je to tako i kakav je njegov problem s Bošnjacima ja to ne znam”, rekao je Izetbegović.

Komentarišući raniju izjavu Milanovića da je Milorad Dodik najmanji problem i da BiH ima mnogo veće probleme, Izetbegović kaže da je "garnitura koju vodi Dodik pomnožila s nulom Hrvate i Bošnjake.

"Dvadeset posto nesrba je u Republici Srpskoj, a oni ne zauzimaju više od tri posto u državnoj strukturi (…). Tamo se deca, mali katolici muslimani, teraju da slave dan srpskog jedinstva. Škole se osveštavaju. Milanović bi trebalo da razgovara sa biskupom Komaricom o stanju u Republici Srpskoj”, rekao je Izetbegović.

Za premijera Hrvatske Andreja Plenkovića rekao je da je on korektiniji u izjavama i da bolje razmisli pre nego što nešto kaže.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading