NAJVEĆA SRAMOTA ZA SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU Grigorije primio najveću lobistkinju za nezavisno Kosovo, Violu fon Kramon
Foto: Twitter/printscreen

Glavna lobistkinja za nezavisno Kosovo, Viola fon Kramon, razgovarala sa Đilasovim istomišljenikom Grigorijem.

Kako je fon Kramon istakla na Tviteru, njih dvoje su razgovarali o zajedničkim izazovima i međureligijskom dijalogu na Zapadnom Balkanu i u Nemačkoj.

- Iskoristimo ono što nas spaja za dobrobit svih nas - napisala je glavna lobistkinja za nezavisno Kosovo na svom Tviter nalogu.

 

 

Viola Von Kramon promoviše skupove beogradske opozicije, a otvoreno podržava i politiku Aljbina Kurtija, dok aktuelnu vlast pljuje na svakom koraku.

Srebrenica

Glavna lobistkinja za nezavisno Kosovo, otvoreno je okrivila Srbiju i srpski narod za počonjeni navodni genocid u Srebrenici, a istovremeno zahtevala od Vlade Srbije i predsednika da isti i priznaju.

- Odbrana murala još je jedan primer onoga što Vlada Srbije i predsednik Vučić misle o pomirenju, vladavini prava, demokratiji i regionalnoj saradnji. Još jednom su srpske vlasti i srpski najviši politički dužnosnici eklatantno demonstrirali da ne poštuju međunarodnu pravdu i njene presude, kao ni žrtve jugoslovenskih ratova. Potpuno je neprihvatljivo da zemlja kandidat za članstvo u EU rasporedi svoju policiju kako bi zaštitila mural osuđenog ratnog zločinca, koji je direktno odgovoran za zločine i masovna ubistva u i oko Srebrenice u julu 1995., čime je direktno pridonijela ponovnoj traumatizaciji žrtve - istaknuto je u saopštenju, pa je dodato i sledeće:

Pozivamo srpske vlasti da prestanu negirati genocid u Srebrenici i veličati osuđene ratne zločince jer je to protivno svim evropskim i univerzalnim vrednostima temeljnih i ljudskih prava. Građani Srbije zaslužuju živeti u zemlji čija vlada poštuje žrtve i ljudska prava, a ne u zemlji koja štiti murale ratnih zločinaca - napisano je u saopštenju, a jedna od potpisnica istog je Viola fon Kramon.

Blokada Srbije u međunarodnim institucijama

Lobistkinja za nezavisno Kosovo, Viola fon Kramon, i mentorka Aleksandra Jovanovića Ćute, Dobrice Veselinovića i Nebojše Zelenovića" blokira Srbiju na putu ka EU:

- Možemo samo da se nadamo da će Evropska komisija biti stroga! Eksperti u Srbiji su mi rekli da nije vreme za otvaranje klastera i po meni nije vreme za to - rekla je Viola fon Kramon.

Dvostruki aršini

Podsetimo, Viola fon Kramon je rekla da vlast u Srbiji jedino poznaje jezik sile i nasilja, a kao potporu za to je pomenula blokadu puteva. I ovog puta teze su zamenjene, ali narod Srbije je ipak imala priliku da vidi pravu sliku blokada, kao i kako su tim bahaćenjem sugrađani onemogućeni da vrše najnužnije obaveze, kao što su odlazak lekaru, vožnja bebe i male dece u kolima.

Slepa na ono oko kojim treba uvidi sve provokacije koje su upućene našoj držav, počevši od pretnje otcepljenja Kosova, do rušenja vlasti, poslanica je  priželjkivala i krv na srpskim ulicama.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading