Tanjug/AP
Novak Đoković

 

Novak Đoković, najbolji srpski i svetski teniser svih vremena, podelio je fotografiju sa protesta uz opis da su „čist vazduh, voda i hrana ključevi zdravlja“. Nakon te objave opozicija je počela da ga svojata smatrajući da je to što se zalaže za životnu sredinu dovoljan razlog da veruju da je i on njihov.

Međutim, Đoković nije dozvolio da ga uvlače u političke igre i ubrzo se ogradio od politike.

„ Želim da se ogradim od ’pozicije’ i ’opozicije’, političkih struja bilo koje vrste. Uvek sam se trudio da budem APOLITIČAN. Smeta mi što čovek ne može da istakne svoj lični stav i mišljenje o osnovnim elementima za život i zdravlje kao sto su vazduh, voda i hrana, a da ne bude ’obeležen’ kao levičar, desničar, opozicionar, demokrata...“, napisao je Đoković između ostalog u saopštenju, i ekspresno se našao na meti napada od strane pristalica opozicije.

SRAMOTA: SIMPATIZERI OPOZICIJE NAPALI NAJBOLJEG SVETSKOG TENISERA JER SE OGRADIO OD NJIH: Nole smečovao opozicionare, oni ga vređali!

Alo.rs

 

 

Tepićeva i Đilas krenuli u napad na Đokovića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, organizator protesta Savo Manojlović, ali i bivši šabački šerif Nebojša Zelenović nove su mete medija koji su pod kontrolom Dragana Đilasa, lidera SSP-a. Marinika Tepić, potpredsednica SSP-a, i Đilas ne mogu da oproste Đokoviću što se javno ogradio od njihovih političkih zahteva na protestima, dok su im mlađani ekolog Savo Manojlović i ratoborni Šapčanin Nebojša Zelenović postali suviše jaka konkurencija. Dokaz da Đilas i Tepićeva kreću u kampanju protiv ove trojice je najava emisije na televiziji Nova S, čija su glavna tema upravo Đoković, Manojlović i Zelenović.

„A vi brate kao da niste u srednjoj imali one likove koji šure neki sport, al’ ograničeni kao lavor, pa se sad kolektivno čudite Noletovim izjavama“, „Đoković kaže: Ja sam za zdravije okruženje, a ne mešam se u politiku. Pa upravo ovi sadašnji političari, kriminalci su doprineli zagađenju. Jes najbolji sportista, ali je ljiga.“; „Đoković je mučenik poluobrazovano govedo. Misli da nešto mnogo zna, a realno zna samo da lupa lopticu i kako da se dovede u stanje da mnogo dobro lupa lopticu.“; „Novak Đoković je poluobrazovan. To je mnogo opasnije od neobrazovanih i loše obrazovanih. On zna da igra tenis i zarađuje pare. I zna da mu za to trebaju optimalni uslovi. I ne shvata da on to može da kupi, a da većina ljudi za to mora da se bori.“; „Znači Đoković je odlučio da ostane jajara“, „Đoković da podrži narod? Ta jajarska familija gleda samo svoje dupe, ne plaćaju porez, a ne bi smeo da podrži ni od žene čija je majka u odličnim vezama sa naprednima“; „Novak Đoković: Oduvek sam bio APOLITIČAN. Somino, distanciraj se onda od Aleksandra Vučića i Mileta Dodika! Teraj se u ku*ac.“, samo su neki od skandaloznih natpisa na Tviteru na račun našeg najboljeg tenisera.

Tatjana Macura, kopredsednica SMS-a i predsednica Udruženja „Mame su zakon“, istakla je da je Novak Đoković nakratko podgrejao nadu da je građanima koji protestima izražavaju nezadovoljstvo dao podršku iako njegovo ponašanje i veze koje neguju on i njegova porodica sa predstavnicima vlasti u Srbiji poslednjih godina govore sve suprotno.

- Da li je zaista apolitičan, ne znam, a ne znam ni da li je apolitičnost moguća ako imaš stavove o raznim društvenim problemima. No, poslednje objave na kraju ipak samo govore o tome kako se Novak najbolje snalazi u ulozi vrhunskog tenisera koji nas često čini srećnim zbog svojih ličnih uspeha, kao i to da svoje uspehe ne želi da zaseni jasnijim političkim svrstavanjem na bilo čiju stranu i to tako treba prihvatiti - rekla je Macura za Alo!.

Vlada Mandić: Jedina politika opozicije je da mešetare!

Nekadašnji rukometaš Vladimir Mandić istakao je za Alo! da Đoković ima pravo da izabere da li će nekoga podržati ili će biti apolitičan.

- Mada znam da je poslednjih godina imao ogromnu podršku države i predsednika u svakom smislu i da bi trebalo da podrži ovakvu Srbiju koja je jača nego ikad i kada je na njenom čelu prvi put pravi Srbin i patriota kao i što je i Novak sam! A što se tiče opozicije, njihova jedina politika je da mešetare i pljuju one koji nisu s njima, pa čak i jednog Đokovića - rekao je Mandić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading