NIKAD DOSTA PARA Onii koji uzimaju milione od države napadaju UO koji radi bez novca
Foto: Printskrin/Montaža

Kako smo ranije pisali, velika afera je potresla filmsku industriju u Srbiji, a sve je krenulo kada su reditelji Goran Marković, Srđan Dragojević i Srdan Golubović ostali bez sredstava Filmskog centra Srbije (FCS) za svoje projekte.

Srđan Dragojević, iako je dobio sredstva za dva filma i svi opozicioni reditelji trenutno snimaju, iako Srdan Golubović ima 6 projekata u Filmskom centru Srbije i više njih u Telekomu, Ćuta koji je poznati poznavalac filma se oglasio i pokazao političku agendu koju je imao Goran Markovic kada je napao Filmski centar Srbije

Prvi zahtev Ćute je ispunjen. Jelena Trivan nikada nije primila ni dinar od Filmskog centra Srbije za razliku od vođa opozicije kao i nijedan član upravnog odbora.

Trivan je član Upravnog odbora, kolektivnog organa koji je namerno targetiraju kao ženu iako sama ne može da donese ijednu odluku.

Podsetimo, Golubović i Dragojević aplicirali su sa filmovima koji su mnogo puta odbačeni na redovnim konkursima za eminentne reditelje. Iako je rečeno da će konkurs biti ponovljen, oni su to kao i obično proglasili za cenzuru i krenuli u napad na državu.

Besomučnom kampanjom na đilasovskim medijima u koje su se svi uključili vređali su i uništavali pre svega javni tender koji je Goran Marković nazvao moralnom nakazom i uterivali strah članovima Upravnog odbora FCS koji za razliku od njih već četiri godine bez naknade rade svoj posao.

Komentari (0)

Loading