VELIKI UDAR NA SRBIJU Ko traži da padne krv na ulicama?
Printscreen

Posle uspešnih litija u Crnoj Gori, kada je reka vernika branila svetinje Srpske pravoslavne crkve, opet u bezidejnosti najavili su kandidaturu vladike Grigorija. Tekuće godine na lokalnim izborima u Zagrebu pobedu je odneo kandidat zeleno-leve koalicije, pa su tako naprasito mnogi naši političari „pozeleneli“. Iznova će doživeti debakl, kao i svaki put do sada. Srbija ne voli falsifikate!

Ko priželjkuje krv i sukobe?

Demontranti koji su prošle subote blokirali auto-puteve u Srbiji uskraćivali su slobodu kretanja, koja je Ustavom zagarantovana. Blokirajući važne saobraćajnice, oni su ograničavali elementarno pravo, a to je sloboda kretanja na skupu koji nije bio prijavljen u skladu sa zakonom. Tom prilikom je došlo raznih situacija. Pripadnici policije reagovali su u skladu sa svojim ovlašćenjima. Moramo biti svesni da se protestanti uklanjaju i radi njihove bezbednosti. Primera radi, na nenajavljenim blokadama magistrala i auto-puteva u Francuskoj, decembra 2018. godine, poginulo je čak deset ljudi. Postavlja se pitanje: ko priželjkuje nasilje i tragični scenario? Šta pomisliti, kada čujete da diplomorani pravnik kaže da je u kršenje Zakona ušao potpuno svesno? Mislim na Savu Manojlovića, inicijatora i organizatora blokade puteva.

Rokfelerove pare za blokade puteva po Srbiji

Saznali smo preko zvanične stranice Rokfelerove fondacije da organizacija „Kreni promeni”, koja je jedan od organizatora blokade puteva i koja se navodno zalaže za zaštitu životne sredine dobija zavidnu finansijsku podršku od iste fondacije. U prošlom veku bio je popularan narativ o zaštiti ljudskih prava, koji danas nema toliku mobilišuću snagu kao nekada. Zbog toga se rodila nova agenda. Upravo tu na scenu stupa ekologija. Pravo je pitanje. Da li ćete dozvoliti da budete izigrani od strane lažnih boraca za zaštitu životne sredine, koji su kao što vidimo dobro plaćeni iz inostranstva, kao i predstavnika bivšeg režima, koji žele da naš narod uvuku u međusobne sukobe? Sa druge strane, za njih je ovo prečica do dolaska na vlast, iako je put do Andrićevog venca jasan. Na izborima se građanima ponude programi, ideje ili rezultati nakon čega oni odlučuju tajnim glasanjem. Svaki drugačiji pokušaj dolaska na vlast je nelegalan i nelegitiman. Nije u duhu demokratije. Međutim, njima je očigledno potreban izgovor za minoran izborni rezultat, koji je sve više izvestan. Svesni toga, frustracija kod njih rađa agresiju i ekstemna činjenja.

Poplava lažnih vesti

Poslednjih nedelja na repertoaru je hiperprodukcija lažnih vesti i podlih manipulacija, koje se plasiraju gde god je to moguće. Kampanja protiv predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, njegove porodice i saradnika se vodi na najbrutalniji način. Krenimo redom.

Zakon o referendumu u skladu sa EU, Zakon o eksproprijaciji zlonamerno povezan sa Rio Tintom

U Narodnoj Skupštini Republike Srbije usvojen je Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Koji je trebalo još mnogo ranije uskladiti sa Ustavom. Svako se može i svojim očima lako uveriti. Potrebno je samo pročitati član 203. stav 8. Ustava Repblike Srbije iz 2006. godine. Piše da je za ustavni referendum potrebno da glasa većina izašlih birača. Dakle, ukida se neophodna izlaznost kao parametar za validnost referenduma. Za odrađene izmene, pohvale su stigle od Venecijanske komisije. Dok pojedinci iz opozicije potpomognuti medijima njima bliskim, krenuli su u zluradu kampanju manipulasanja istinom i činjenicama. Odmah zatim, usledile su nove laži. Reč je, o takođe, usvojenom Zakonu o eksproprijaciji. Da nije tužno bilo bi smešno. Neko od njih se dosetio da izmisli kako novim Zakonom čovek može preko noći da ostane bez svoje privatne svojine. Niko se od njih nije pozvao na navodno sporan član i predstavio ga javnosti.

VELIKI UDAR NA SRBIJU Ko traži da padne krv na ulicama?

Printscreen

 

Naravno da nije, jer se to u Zakonu, ne spominje. Novim Zakonom o eksproprijaciji samo se pojednostavljuje birokratija. Kako bi čitava priča bila komičnija, sve su to stavili u kontekst Rio Tinta. Svakako je zabrinjavajuće to da gotovo svi okupljeni koji su blokirali saobraćajnice i mostove nisu ni pročitali zakone, zbog kojih su tobože izašli da protestuju. U suprotno ne bi ni bili na auto-putu!

Blokiraju puteve koje nisu bili sposobni da izgrade i bore se protiv Rio Tinta sa kojim su potpisivali ugovore

Danas blokiraju puteve, koje nisu bili sposobni da izgrade. Protiv su Rio Tinta sa kojim su potpisali devet sporazuma. U čemu je problem? Njihova intencija je destabilizacija Srbije. Za koga se onda oni bore? Za Srbiju? Nipošto! Dovoljno je samo pročitati kako sa oduševljenjem o njihovim akcijama izveštavaju mediji iz Zagreba, Sarajeva ili Prištine. Svi oni žele da vide slabu i nejaku Srbiju. Srbiju na kolenima, upravo onakvu, kakva je bila do 2012. godine. Pametnom čoveku je dosta. Mesecima unazad slušamo razne obmane. Bez obzira na političko opredeljenje svako ko misli svojom glavom i želi objektivno da sagleda situaciju, sve je eksplicitno jasno. Vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom nije potpisala ništa, odnosno nije preuzela nikakve obaveze prema kompaniji Rio Tinto. Baš za razliku od onih, koji danas blokiraju puteve i protestuju protiv kompanije koju su svojevremeno podržavali. Nesumnjivo, naša vlast je postupila najodgovornije moguće. Prvo da se čuje reč struke. Kada bude završena studija o proceni uticaja na životnu sredinu, uslediće široka javna rasprava. Nakon čega će narod dati svoj sud. Da li neko, iole ozbiljan može da raspravlja o nečemu unapred i napamet? Takav čovek ne drži do svog integriteta. Generalno ovde je na delu pokušaj politizacije ekologije, propraćen salvom prevara nužno zbog nastupajućih izbora.

Bivši režim i kvazi ekolozi protiv Srbije

Pored predstavnika bivšeg režima i kvazi ekologa u opoziciji postoje i neke deklarisano patriotske organizacije. Mislim na Demokratsku stranku Srbije, Pokret obnove kraljevine Srbije, Srpsku stranku Zavetnici i Srpsku radikalnu stranku. Bilo bi očekivano, od istih da kao stranke koje plediraju da važe za rodoljubive i državotvorne osude nasilje i pokušaj destabilizacije zemlje od strane fragmenata nekadašnje Demokratske stranke. Za svakog iskrenog rodoljubu najvažnija je odbrana naše države od pokušaja da se spreči njen napredak i uruši njena stabilnost. Uveren sam da moja generacija neće nasesti na ovaj medijski spin i krajnje pakostan plan, koji ima za cilj da uvuče narod u sukobe. Đilas, Jeremić, Ćuta, Zelenović i svi ostali koji održavaju prisnost sa Violom fon Kramon i Aljbinom Kurtijem i drugima, koji ne misle dobro Srbiji ne prezaju za sredstvom kako bi sprečili razvoj i vratili nas u prošlost. Srbija želi budućnost! Zbog toga će na aprilskim izborima doživeti fijasko, dok će Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka ostvariti najubedljiviju pobedu, do sada. Što je Srbija iz dana u dan u svakom segmentu uspešnija, to će težnja onih kojima se to ne sviđa, biti veća ka razjedinjavanju i sukobima. Borba za Srbiju je zavet naših predaka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Maja

05.12.2021 20:29

Pa ovako. Ima i nas koji smo protiv protesta i blokada. I u vecini smo. Tu je i policija i vojska, prema tome prst na celo, Ne dozvoliti im i ako treba upotrebiti sve legalne mogucnosti upotrebe sile, hapsiti itd. Nema tu puno price. Evo kako u Briselu danas i u Evropi uopste. Vodeni topovi, gas, hapsenja pa i upotreba bojeve municije kao u Holandiji , Roterdamu pre par nedelja. Posle ih pohapsili sve i gle reda i mira...