CRNOJ GORI TREBA PATRIOTSKA I POŠTENA VLAST Medojević: Država mora pobediti mafiju i povratiti izgubljeni autoritet i poverenje građana
printsrkin/jutjub

- Politika režima Mila Đukanovića kojom se skoro polovina populacije izoluje iz političkog života i etiketira neprijateljem države je kratkovida, avanturistička i može imati nesagledive posledice po suverenitet i teritorijalni integritet države. Formiranje vlasti na principu antisrpske politike, pravljenjem tajnih dilova između režima i nekih nacionalističkih i separatističkih struktura samo radi očuvanja gole vlasti, nije u interesu dugoročne stabilnosti Crne Gore - naveo je on.

Medojević je za portal borba.me istakao da Crna Gora mora da sa svojim najvažnijim spoljnopolitičkim partnerom Srbijom sklopi sporazum o strateškom partnerstvu kojim će se definisati strateški nacionalni interesi dve države i dogovoriti svi međusobni odnosi.

- Kriminalna balkanska korporacija suočena sa padom režima u Crnoj Gori, koji ih je do sada podržavao i štitio, neće prezati ni od radikalizacije političkih prilika i u Crnoj Gori i na Balkanu. Imajući u vidu da su organizovani kriminal i njegove veze sa finansiranjem radikalnih nacionalističkih pokreta i terorizma najveća pretnja bezbednosti i stabilnosti i Crne Gore i Balkana, pitanje što bržeg stvaranja nacionalnog konsenzusa o neophodnosti radikalne reakcije države i raskidanja veza između mafije i korumpiranih struktura u policiji, ANB-u, tužilaštvu, sudovima postaje prioritet od najvišeg državnog interesa. Sa mafijom i njenim plaćenicima u institucijama države nema kohabitacije. Država mora pobediti mafiju, čime će povratiti izgubljeni autoritet i poverenje građana - rekao je Medojević, i istakao da šverc, pranje novca, korupcija, pljačkanje države moraju biti osuđeni kao neprihvatljiva ponašanja koja ugrožavaju mir i stabilnost u državi.

On je naglasio da dolazi novo vreme sa novim teškim izazovima, a da Crna Gora ima dovoljno snage, znanja i dovoljan broj dobrih, poštenih i hrabrih ljudi koji su spremni da zaborave na razlike i sukobe iz prošlosti i da se ujedine oko budućnosti naše dece.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading