UVEK SA NARODOM Predsednik satima razgovarao s meštanima Gornje Nedeljice, njegov dolazak izazvao oduševljenje: Vučiću, sunce moje milo!
Alo

Po dolasku u dolinu Jadra on je prvo posetio selo Korenita i započeo razgovor sa meštanima.

Predsednik je odmah rekao da mogu da mu postave bilo koje pitanje i da, ako to urade, neće nikome da padne kruna sa glave. Dodao je potom i da će za razvoj tog kraja puno značiti gasovod koji će se izgraditi od Valjeva do Loznice.

Jedan meštanin mu je na to rekao da njima u selu i nije toliko potreban gas, pošto imaju drva, na šta se predsednik nasmejao.
Nakon pohvala za ono što je do sada urađeno, on je zahvalio meštanima što su primetili da je nešto dobro urađeno.
Jedan meštanin mu je rekao: „Tu smo uz vas dok smo živi!“
Predsednik je posetio i porodicu Rosić, poljoprivrednike iz Gornje Nedeljice.
Vučića je dočekao najstariji član domaćinstva, Živadin, koji je mu je pokazao gde je bilo bušenja u vezi sa projektom „Rio Tinta“, na mestu nedaleko od njegovog domaćinstva.

Poneo vreću za spavanje, odbio helikopter

Predsednik Srbije je, na putu za Gornje Nedeljice, obišao radove na mostu na Savi kod Šapca i tom prilikom poručio meštanima Jadra da je poneo čak i vreću za spavanje i da će im biti na raspolaganju koliko god treba.

Vučić je u Gornje Nedeljice inače išao automobilom, uprkos blokadama, a ne helikopterom.

Živadin Rosić i njegova supruga Dara imaju petoro dece, a najviše simpatija pobrao je najmlađi unuk Laza, koji se slikao sa predsednikom.
Laza je najmlađi sin jednog od Živadinovih sinova Nebojše, koji takođe ima petoro dece.
„Hvala vam na dočeku i gostoprimstvu“, zahvalio se Vučić.
Predsednik je još jednom pokazao zašto ga ljudi širom Srbije toliko vole i poštuju, a komentar jedne žiteljke usled zagrljaja svedoči baš to.
„Sunce moje milo“, rekla je gospođa počastvovana pažnjom predsednika i vremenom koje provodi u njihovom mestu.
Predsednik je, u obraćanju ispred porte crkve, kazao da mu je drago što vidi ljude iz 12 sela i poručio da želi da zna svaku njihovu primedbu, brigu.
- Za neku ćemo pronaći odgovor, za neku ne. Važno je da razgovaramo i pokušamo da rešavamo. Čim vas je toliko došlo, vidim kolika je zabrinutost - naglasio je on.

Poneo vreću za spavanje, odbio helikopter

Predsednik Srbije je, na putu za Gornje Nedeljice, obišao radove na mostu na Savi kod Šapca i tom prilikom poručio meštanima Jadra da je poneo čak i vreću za spavanje i da će im biti na raspolaganju koliko god treba.

Vučić je u Gornje Nedeljice inače išao automobilom, uprkos blokadama, a ne helikopterom.

Vučić je istakao da neće da se kada je reč o problemu „Rio Tinta“ dodvorava bilo kome, kao što se i ne plaši bilo koga, i podsetio da je pozvao i one koji su uvek bili najglasniji u protestu da dođu na ovaj razgovor, a da je njihov izbor hoće li to učiniti.
- Želeo sam da održim ova razgovor u školi u Draginjcu, ali mi je rečeno da je bolje u crkvenom domu. Hoću da razgovaramo, da analiziramo svaki problem i pokušamo da dođemo bar do nekih rešenja - ponovio je on, i naveo:
- Nisam došao da se politički preganjam s bilo kim. Vi ste me birali da budem predsednik i moj posao je da vas čujem, slušam i odgovorim na sva pitanja - podvukao je Vučić, i ukazao na to da je doveo svoje ljude da sve zapišu, te zamolio da zbog malog prostora uđu u grupama u crkvenu salu.
Predsednik je prethodno posetio samu Crkvu svetog Georgija i porazgovarao sa sveštenstvom.
Sveštenik je Vučiću poklonio ikonu Bogorodice Trojeručice, da bi ga, kako je rekao, njena molitva štitila i vodila putem kojim je krenuo i kojim vodi sve građane.
Predsednik Mesne zajednice Cikote Dragić Terzić rekao je da je za svaku pohvalu to što je predsednik Srbije došao u Gornje Nedeljice i da ne razume one koji protestuju a nisu došli da razgovaraju s njim.
- On nije čovek koji će nešto da izmišlja, on misli dobro Srbiji - rekao je Terzić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading