FANTOMI POZVALI NA BLOKADU SRBIJE! Iza predstojećih protesta krije se podvala kojom želi da se destabilizuje naša zemlja
Alo.rs

Međutim, takva organizacija uopšte ne postoji u registru APR-a, što znači da se radi o fantomskoj, nepostojećoj organizaciji i još jednoj podvali ko zna čijih plaćenika kojom se pokušava destabilizovati Srbija i aktuelni vladajući režim, objavili su juče mediji.

Savez ekoloških organizacija Republike Srbije (SEKOS) postojao je kao mrežna asocijacija ekoloških udruženja Srbije do pre nekoliko godina, uredno i po zakonu registrovana, ali se ugasio iz nepoznatih razloga. Ljudi koji su stajali iza te organizacije negiraju bilo kakvu vezu sa sadašnjom fantomskom organizacijom sličnog imena.

FANTOMI POZVALI NA BLOKADU SRBIJE! Iza predstojećih protesta krije se podvala kojom želi da se destabilizuje naša zemlja

Printskrin - Alo!

 

- Neverovatno je čime se sve žuta mafija služi samo da bi se opet dočepala vlasti i još jednom popela na grbaču sirotinje Srbije. Nikakve veze nemamo s tom lažnom ekološkom u suštini nepostojećom organizacijom, koja tako očigledno i providno pokušava da kopira naš SEKOS - poručio je za medije Petar Nikolić, osnivač SEKOS-a i poslednji predsednik te asocijacije.

Fantomski SEOS, dakle, uopšte ne postoji, taj lažni pokret ima samo istoimenu stranicu i grupu na Fejsbuku preko kojih poziva naivne i lakoverne na tobožnju ekološku akciju protiv aktuelnog režima. I stranica i grupa kreirani su nedavno, uoči takozvanog ekološkog ustanka i jasno je da se radi o, kako mediji navode, botovskim profilima koje verovatno plaća Dragan Đilas, lider SSP.

FANTOMI POZVALI NA BLOKADU SRBIJE! Iza predstojećih protesta krije se podvala kojom želi da se destabilizuje naša zemlja

Vladimir Đukanović - Privatna arhiva

 

Vladimir Đukanović, advokat i narodni poslanik, upozorio je javnost na opasnost koju izazivaju lažni ekolozi koristeći se najgorim manipulacijama kako bi doveli narod u zabludu, šireći paniku o tobožnjem strašnom zagađenju i trovanju vazduha.

- Finale je navodna borba protiv dolaska kompanije „Rio tinto“, što im je bio povod da iskažu svoj radikalni politički aktivizam i da se narodu prikažu kao navodni zaštitnici Jadra i Pocerine. Čak sam u više navrata isticao da po vlast daleko veća opasnost preti od tih lažnih ekologa nego od Ðilasa i društva, mada i dalje stojim na stanovištu da će svi oni u jednu kolonu da se udruže - kazao je on, i istakao da su sve te organizacije ozbiljno sponzorisane iz inostranstva i suštinski rade kao obaveštajne ispostave na podrivanju Srbije.

- Vrlo je bitno videti ko su ti „stručnjaci za ekologiju“. Mahom su to takozvani influenseri s Instagrama ili Jutjuba, glumci, pevači, odnosno osobe koje s ekologijom i tematikom zaštite životne sredine nemaju ama baš nikakve veze. No, svojim delovanjem putem društvenih mreža oni suštinski razaraju svaku pomisao na drugačiju tvrdnju i vlast dolazi u vrlo nelagodnu poziciju gde ne postoji ni promil šanse da se izborite s tim lažima - naveo je poslanik i dodao da je poenta napraviti lažnu referendumsku atmosferu da svako ko glasa za Vučića glasa za „Rio tinto“ i trovanje, a svako ko je protiv zapravo glasa za čistu životnu sredinu koju Vučić hoće da nam zatruje.

Inače, nezakoniti protesti planirani su u 30 gradova u Srbiji, uglavnom kroz blokade saobraćajnica.

MUP uveo broj za prijavu nasilja

Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva od pre par dana prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova mogu podneti na broj 0800 104103, saopštio je MUP.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading