SAHRANJEN MILUTIN MRKONJIĆ Potresan ispraćaj uz harmoniku, grobljem odzvanjala pesma "Čubura" (FOTO/VIDEO)
Alo! Ilustracija /J.V.

Porodica i prijatelji, ali i mnogobrojni poštovaoci Mrkinog lika i dela, kao i simpatizeri socijalističke partije Srbije već su pristigli na Novo groblje. 

Ana Bekuta među prvima je stigla na Novo groblje u Beogradu, gde će danas biti sahranjen njen partner, političar Milutin Mrkonjić.

Ana je stigla sa porodicom - sinom Igorom i unucima Sonjom i Brankom, a na groblje su doneli veliki venac.

Na sahranu je stigao i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, sa suprugom i sinom.

Poštovaoci čekaju u koloni kako bi odali poštu pokojnom Mrkonjiću i izjavili saučešće porodici.

Ispred kovčega na odru stoje i brojni venci i ordenje, Titovo i Slobodana Miloševića, na koje je Mrkonjić bio izuzetno ponosan i sa kojim je želeo da ga sahrane.

Foto: Estock

 

Supruga pokojnog Mrkonjića - Dragana Daša Mrkonjić, nije došla na sahranu pa saučešće prijatelja i poštovalaca u njeno ime prima predsednik SPS i partijski drug Ivica Dačić.

Foto: Estock

 

Na sahranu je stigao i bivši predsednik Tomislav Nikolić.

Foto: Estock

 

Saučešće primaju i viđeniji socijalisti, saborci pokojnog Mrkonjića. Najneutešnija je Slavica Đukić Dejanović, koja ne prestaje da plače.

Na Novo groblje stigli su i Jelena Karleuša, Dragan Kojić Keba, Goca Šaulić, Olivera Kovačević i Drugi. 

Mrkonjića će pesmom na večni počinak ispratiti harmonikaš Aca Sofronijević.

Neutešna Mrkonjićeva sestra Nada sela je pored kovčega....

Najviše pažnje privukao je dolazak na sahranu pevačica Svetlane Cece Ražnatović i Jelene Karleuše, te nekadašnjih predsednika Srbije Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, koji se ređe pojavljuju u javnosti.

Tužna povorka stigla je do grobnog mesta, a tu su Ivica Dačić, Vlade Divac, ministar Ružić i Dušan Bajatović koji su pognute glave i suznih očiju nosili kovčeg.

Harmonikaš Aleksandar Aca Sofronijević na sahrani je odsvirao pesmu Bekija Bekića "Čubura", koja je bila jedna od Mrkonjićevih omiljenih. Mrka je ovu numeru Beki pevao uživo u emisiji kod Jelene Bačić Alimpić. I kad ju je čuo, Mrkonjić je zaplakao jer ga seća na majku koja je preminula i Čuburu na kojoj je odrastao.

Reči ove pesme su: "Viđate li moju majku što na nebu živi sama pitajte je što ostavi mene jadnog sirotana."

Nad grobom Milutin Mrkonjića govor je održao Ivica Dačić. Pored grobnog mesta nalaze se i Ana Bekuta i Dragana Mrkonjić Daša

- Druže Mrko, došli su ljudi iz cele Srbije da ti se poklone i da ti zahvale za sve što si uradio za njih... - ovako je počeo govor Ivica Dačić.

Beki Bekić je na sahrani zapevao pesmu "Čubura", koja je bila veoma bitna i emotivna pesma u Mrkinom životu jer ga je podsećala na majku koja je preminula i Čuburu na kojoj je odrastao.

Ivica Dačić je sa suzama u očima prišao kovčegu i položio na isti crvenu ružu.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading