Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić: U narednu godinu bez duga za vojnu imovinu (FOTO)
Grad Subotica

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, obraćajući se medijima nakon usvajanja Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada Subotice za 2021. godinu (50 glasova za, četiri protiv, uzdržanih nije bilo) rekao da u periodu januar-oktobar tekuće godine procenat ostvarenja plana tekućih prihoda iznosi 81,07 odsto, a da su očekivanja do kraja godine da će se pojedine prihodovne pozicije budžeta ostvariti u većem iznosu od planiranog tekućim budžetom.

„Prihodovnu stranu budžeta, koji je iznosio 7,26 milijardi dinara, podigli smo za 171 milion i 153 hiljade dinara, što znači da sadašnji obim budžeta za 2021. godinu iznosi 7,43 milijarde dinara. Najveći deo tih sredstava, kojima smo uvećali i rashodovnu stranu budžeta za 217,7 miliona dinara, u visini od 211,6 miliona dinara opredelićemo prema javnim i javno-komunalnim preduzećima kako bismo im, u cilju pružanja što je moguće kvalitetnije usluge građanima, omogućili da ojačaju svoje investicione mogućnosti.

Takođe, opredelili smo i dodatna sredstva da bismo do kraja ove godine izmirili celokupnu ugovornu obavezu za kasarnu ’Kosta Nađ’ i Dom Vojske. To znači da obaveze prema Ministarstvu odbrane i Republičkoj direkciji za imovinu, koje je Grad Subotica imao kada sam u avgustu prošle godine imenovan za gradonačelnika, više neće postojati i da će u narednu godinu Grad ući kao 1/1 vlasnik tih objekata“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Uz konstataciju da je kupovina vojne imovine za nekoga bila „poslovni uspeh veka“, a za njega i dan-danas „promašaj veka“, gradonačelnik Bakić je, upitan o eventualnim rešenjima za Dom Vojske i kasarnu „Kosta Nađ“, naveo da je imao dva sastanka sa predstavnicima organizacije „IT Subotica 2030“, kojoj je potrebno oko pet hiljada kvadratnih metara prostora.

„Ozbiljnom timu IT stručnjaka iz grupacije ’IT Subotica 2030’ ponudio sam gotovo partnerski odnos sa gradom Suboticom, jer smatram da će i Grad imati velike koristi od njihovog rada i uspeha. Ukoliko se to realizuje, nastojaćemo da budemo predusretljivi prema njima i da, nakon rekonstrukcije unutrašnjosti tog objekta, nijedna strana ne bude oštećena. Kad je reč o kasarni ’Kosta Nađ’, jedino što u ovom trenutku mogu da kažem jeste da su za ceo kompleks te kasarne trenutno zainteresovane tri kompanije“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Uz podsećanje da će u okviru projekta „Čista Srbija“ biti izgrađeno 110 kilometara kanalizacione mreže u Subotici, na Paliću, u Čantaviru i Bajmoku, i da će u naseljima Čantavir i Bajmok biti izgrađeni i prečistači otpadnih voda, gradonačelnik Bakić je rekao da će u okviru ovog projekta biti rešen i višedecenijski problem otvorenog kanala u subotičkoj Mesnoj zajednici „Prozivka“.

„U tih 110 kilometara kanalizacione mreže koja će se izgraditi na teritoriji grada Subotice okviru projekta ’Čista Srbija’, obuhvaćen je i nepuni kilometar kanalizacione mreže kojim će se na području Mesne zajednice ‘Prozivka’ rešiti višedecenijski problem otvorenog kanala koji zagađuje sredinu u toj mesnoj zejednici“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Među 34 tačke dnevnog reda, koliko je danas ukupno usvojeno na sednici Skupštine grada Subotice, doneta je i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za deo prostora između ul. Jovana Mikića i koridora železničke pruge od Segedinskog puta do Tesline ulice, kao i Odluka o izradi Plana detaljne regulacije solarne elektrane „Bikovo“, na teritoriji grada Subotice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading