PREDSEDNIK SRBIJE U NIŠU Vučić: "Za dve i po godine auto-put do Prokuplja" (FOTO/VIDEO)
TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

 

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje danas ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji auto-puta E-80 Niš - Pločnik.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Srbije rekao je da je prvih 32,7 km do Beloljina koštaju 226 miliona evra do čega je 40 miliona dobijeno od Evropske unije na poklon.

- Zahvalan sam ljudima EU na tom velikom i značajnom poklonu, kao što sam zahvalan i predstavnicima Evropske invesricione banke, na najpovoljnijim mogućim uslovima finansiranja celog projekta. To znači da ako izračunamo sve do Merdara ovaj auto-put će koštati oko 650 miliona evra, auto-put će imati višestruki značaja, ekonomski, politički, ali značiće i novi život za prokuplje, Blace, Žitorađu i posebno Kuršumliju. Značiće i nove investicije, mnogo posla za ljude ovde.

 

 

Vučić je napomenuo i da Toplica nema gas te da bi trebalo napraviti magistralni gasovod, pa plastični deo do kuća jer to znači bolji život i dolazak investitora.

- Auto-putevi su nam sve puniji. Sve više košta, materijal nam je sve skuplji, sve je teže uradtii zato će nam sve skuplje biti. Za samo nekoliko godina od Niša do Merdara, a od Niša do Prokuplja stizaće se za 45 odnosno 15 minuta lagane voženje najmodernijim auto putem koji će zameniti magistralne puteve. Mi smo na pravom putu da svoj trag u vremenu ostavimo na najlepši način. Srbija svoj deo mora da nastavi. I ono što jeste hiljadu milja u budućnost je mreža auto puteva koju gradimo. Ovo je budućnost, mi sa EU radimo na kompletnom projektovanju brze pruge Niš-Beogard - rekao je Vučić i najavio da za sedam dana dolazi na tri dana u Niš.

Predsednik se zahvalio Evropskoj unuji na "poklonu", ističući da je to važan deo koji su dali za izgradnju ovog puta.

- Ovo je spas za Prokuplje i prokupačku opštinu, značiće mnogo za Kuršumliju i Blace. Ovo je najduža deonica - rekao je predsednik, i dodao da je o ovome prvi put pričao sa Angelom Merkel 2013. godine.

- Za dve i po godine imaćemo auto-put do Prokuplja. Obilaznica oko Prokuplja je u stvari spas za Prokuplje - izjavio je Vučić.

Projekat izgradnje auto-puta E-80 Niš - Pločnik ocenio je kao jako važan.

- U budućnosti će biti još važniji, za našu Toplicu, kao i odnose Srba i Alabanaca. 40 miliona evra samo za ovu deonicu od EU je velika stvar. Ovo je mnogo važno za naš najsiromašniji kraj - kazao je.

Danas počinje da se gradi prva deonica, Merošina-Merošina 1.

- To je deseti autoput ili brza saobraćajnica koju gradimo, kao što sam i obećao da će biti slučaj u decembru i sa ponosom saopštavam - rekao je Vučić novinarima u utorak uveče.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
Nada

02.12.2021 10:09

Srbija radi, jača i razvija se. rezultati su svakog dana sve bolji. Vlast u Srbiji želi da obezbedi pristojan život u Srbiji.

Sanja

02.12.2021 10:12

U Srbiji se nikad više nije gradilo i napredovalo! Samo napred, predsedniče!

vbnvbn

02.12.2021 10:14

Ovo su istorijski rezultati i posledica političke i finansijske stabilnosti.

Momir

02.12.2021 10:39

Vučić nastavlja sa gradnjom novih puteva a Đilasovci mogu samo da se pohvale nezakonitim radnjama i kritikom bez argumenata .

Duda

02.12.2021 10:57

Buducnost Srbije je ulaganje u infrastrukturu i izgradnju puteva.

Mijo

02.12.2021 11:17

Свака деоница пута је од непроценљивог значаја за даљи развој и напредак наше земље.

Višnja

02.12.2021 12:14

Jedva čekam da se provozam tim putem. Bravo.

Sofija

02.12.2021 12:16

I posle gazite predsednika, a pogledajte šta radi za nas treba odvojiti toliko para taj put koji se gradi. Samo napred i svaka čast.

Marko

02.12.2021 22:52

Visestruki znacaj za nasu zemlju,i ekonomski i politicki. Izgradnjom autoputa pomazemo ovom kraju,pomazemo ceo jug, kao i celu Srbiju. Otvorenost za nove investicije!