VIOLA, PRVO SREDI SVOJE DVORIŠTE Rasulo u Nemačkoj, puštaju vodene topove i besne pse na ljude, a u Srbiji potpuno obrnuto! Na protestima rade šta hoće, Kramonova ipak ima nešto da doda
Foto: EPA / Clemens Bilan

 

U Nemačkoj su demonstracije ljudi protiv kovid mera doživele vrhunac gde se policija žestoko obračunava sa demonstantima, koristeći vodene topove, prebija učesnike protesta i pušta pse na demonstrante.

Nemačka policija privela je oko 100 ljudi nakon protesta protiv ograničenja pandemije nakon što su neki skupovi u subotu postali nasilni.

Dešava li se nešto od ovoga u Srbiji? Situacija ovde je potpuno obrnuta, pa policija iako demonstranti i pripadnici opozicije blokiraju puteve i planiraju skupove za nedelje unapred, ne čini ništa.

Nema prisile, primene nasilja, bacanja suzavca i vodenih topova, kao što je to slučaj u Nemačkoj. Policija ne upotrebljava nasilje, već pokušava da u totalnom ludilu opozicije i huškanja naroda na nerede i nemire, sačuva bar minimum mira i stabilnosti.

Foto: EPA / Clemens Bilan

 

 

Iako u Nemačkoj vlada totalno rasulo, Viola fon Kramon piše tvitove i odgovara premijerki Srbije, da je zakon za sve ljude isti, bilo da oni žive u Nedeljicama, Loznici ili Nemačkoj, i kako će ona uvek braniti ljudska prava, bez obzira na nacionalnost.

Viola, vidimo kako branite ljudska prava u Nemačkoj, tako što maltretirate i fizički se obračunavate sa učesnicima protesta koji nikoga ne ugrožavaju i mirno protestvuju. 

Šta bi onda radila da je u Nemačkoj slučaj kao u Srbiji, gde demonstranti blokiraju puteve? 

 

Printkskrin

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading