SRBIJA OKRENUTA BUDUĆNOSTI Selaković u Hagu razgovarao sa Ađijusom i Bramercom o saradnji!
Foto: privatna arhiva

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković odvojeno je razgovarao u Hagu sa predsednikom i glavnim tužiocem Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, Karmelom Ađijusom i Seržom Bramercom.

Nikola Selaković je ocenio da je veoma značajno što ima priliku da sa predsednikom i glavnim tužiocem razgovara o saradnji Srbije sa Mehanizmom, naročito imajući u vidu da će sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmatran šestomesečni izveštaj predsednika i tužioca Mehanizma biti održana 13. decembra.

- Posvećenost Srbije procesuiranju ratnih zločina je do sada iskazana višegodišnjim naporima da svi odgovorni za ratne zločine budu privedeni pravdi, kako kroz procesuiranje učinilaca pred domaćim pravosudnim organima, tako i kroz saradnju sa Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju i Međunarodnim rezidualnim Mehanizmom za krivične sudove - rekao je Selaković.

Podsetio je da je Vlada Srbije 14. oktobra ove godine usvojila petogodišnju Nacionalnu strategiju za procesuiranje ratnih zločina, kao krovni strateški dokument u ovoj oblasti.

Ministar je podvukao da je Srbija okrenuta budućnosti i saradnji, posebno napominjući da bi bolja regionalna saradnja, pogotovo kada je reč o optužnicama za ratne zločine, doprinela pomirenju na našim prostorima.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading