SAŠA MILOVANOVIĆ JASAN I GLASAN Vučić se "sam bije" sa žutom ološ elitom
Tanjug/Zoran Žestić

- Ja ovde sem ove brutalnosti vidim jedan veliki Vučićev problem, imam osećaj da se Vučić juče i danas "sam bije" sa ovim žutom ološ elitom, i jasno je svima da bi tu Srpska napredna stranka bez njega bila samo levo smetalo i imala jako malo snagu. No, onaj ko poznaje bar malo Vučića, video je danas njegovu spremnost da se "bije" i da bukvalno pogine u toj borbi i sa strancima i sa ovom domaćom žutom ološ elitom koja bi da dođe na vlast tako što će se sakrivati iza drugih ljudi - rekao je Milovanović.

Milovanović je istakao da Dušana Prokića sutra očekuje operacija i lekari mu se bore za oko.

- Pitanje je da li će moći da koristi oko, kao u prethodnom periodu. Valjda žuta ološ elita treba da nam naplaćuje putarinu i mostarinu - kaže Milovanović i dodaje da je Prokića tuklo više ljudi.

Lider SRS Vojslav Šešelj je gostujući u specijalnoj emisiji TV Pink rekao da nije reč ni o kakvim ekološkim protestima, već o subverzivnim aktivnostima.

Kako je naveo u Srbiji ima 947 nevladinih organizacija koje se bave ekologijom, a više od 400 se finansira iz inostranstva.

- Oni su krenuli na juriš kada su dobili signal sa zapada, a to je bilo baš u trenutku kada smo dobili povoljnu cenu gasa i kada je dogovorena isporuka najmodernijeg oružja iz Rusije - rekao je Šešelj. 

Istakao je da su demonstracije dozvoljenje, ali to treba raditi u centu grada, te da je nedopustivo blokirati puteve i mostove.

Prema njegovim rečima, dok se ne pokažu zubi, oni neće stati.

- Mora se sprečiti da dođe do izazivanja incidenata. Policija nije tu da bude blaga, već da sprovodi zakon - istakao je Šešelj.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić je naveo da se centar delovanja protiv Srbije nalazi u Zegrebu.

- Hrvatska koja se nalazi u totalnom rasulu, našli su nama da sole pamet. Ovaj miting u Šapcu je poziv da se Srbija probudi, na drugačiji način ne možete ljudima pokazati da to nema veze ni sa ekologijom, ni sa brigom. Blokada puteva je oprobana metoda za paralizovanje našeg života - rekao je Spasić.

Reditelj Dragoslav Bokan je ukazao na postojanje dva fenomena - ekologija, ali i ljudi koji čekaju da ta grupa upadne u njihove kandže.

- Imamo mrežu NVO organizija, koje imaju mnogo veću moć delovanja - naveo je Bokan.

U Šapcu se okupilo više hiljada građan kako bi tražili pravdu za svog sugrađanina Duška Prokića, bageristu koji je pretučen u subotu.

Za napad na Prokića osumnjičen je Šapčanin Dragan Milovanović Crni, koji je priveden zbog tog događaja, ali mu nije određen pritvor.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading