NASTAVLJA DA RADI PROTIV SRBIJE! Đilas promoviše francusku televiziju koja napada projekte u Srbiji, a u isto vreme u Francuskoj se na izvorištu lekovitih termalnih voda vadi litijum! (FOTO)
Alo

Đilasovska "Nova S" prenosi pisanje francuske televizije koja napada projekat Ria Tinta u Srbiji čiji je cilj, navodno, da "informiše" građane Srbije šta podrazumeva iskopavanje. Sa druge strane, zanemaruju činjenicu da se u toj istoj Francuskoj eksploatiše litijum, i to na izvorištu lekovitih termalnih voda.

To je prvi put u svetu u oblasti litijuma da je "Eramet grupa", u partnerstvu sa "Electricite de Strasbourg" (ES), uspela da izvuče litijum iz geotermalne slane vode tokom pilot testova sprovedenih početkom 2021. godine.

 

 

Erametovi timovi su koristili revolucionarni proces direktne ekstrakcije litijuma koji je razvijen kao deo njegovog "Centenario Lithium" projekta, koji ima za cilj ekstrakciju litijuma iz slanih rastvora.

Ovaj proces, za koji je odobreno nekoliko patenata, zasnovan je na inovativnom materijalu koji su razvili "Eramet i IFP Energies nouvelles" (IFPEN). Prilagođen je za rad sa vrućim slanim rastvorom pod uslovima pritiska koji se koriste za proizvodnju toplote i električne energije u dolini Rajnske doline. Ovo je samo još jedan od mnogih licemernih pokušaja Dragana Đilasa i njegovih medija da naprave podelu u društvu i osujete projekat koji će Srbiji obezbediti milione.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading