VUČIĆ OBAVESTIO JAVNOST Ovo je istina o kompaniji Rio Tinto
Foto: TV Pink printscreen

Kako kaže Vučić, Rio Tinto nema nikakvu dozvolu da krene sa radovima i odluka nije doneta.

- Zakon o ekproprijaciji, kao ni Zakon o refenrednumu nemaju nikakve veze sa kompanijom Rio Tinto - rekao je Vučić dodajući da je Zakon o referendumu donet na preporuku Venecijanske komisije i EU što će Srbiji omogućiti dalje otvaranje pristupnih poglavlja.

Predsednik se zapitao odakle bilo kome pravo da blokira auto-put i da ne odgovara za to.

- Oni se sada pitaju gde se policija izgubila u Šapcu. Pa oni ne mogu da podržavaju kriminal, uradite nešto u skladu sa zakonom, a ne suprotno zakonu - kaže Vučić.

On navodi da se priča o Rio Tuntu koristi kako bi se sa narodom manipulisalo i lagalo sa ciljem da njega obore sa vlasti.

- Mi Rio Tintu i dalje ne damo dozvolu da krene sa radovima, a oni sutra mogu da krenu, jer su sve otkupili. I mi tu odluku nećemo doneti preko noći. Cilj svega ovoga je da mene sruše. Ali to morate uraditi na izborima. Sad dal ćete da kandidujete Baku Praseta, ili Mariniku ili Đilasa, i dobićete svu vlast - rekao je Vučić u emisiji "Hit tvit" na TV Pink i dodao da je protest održan zbog nečega što ne postoji.

Komentari (1)

Loading
Zeljko

28.11.2021 22:41

AKS nije u pravu, taj zakon je predložila EU i treba ih poslušati. EU ne voli Rio Tinto i to sa tom firmom nema nikakve veze.