VUČIĆ OČITAO LEKCIJU VELJANOVSKOM Srbi nisu smeli da pisnu zarad jugoslovenstva
Foto: TV Pink printscreen

Nakon što je Rade Veljanovski iz Građanskog demokratskog foruma negativno govorio o memorandumu SANU i Republici Srpskoj Krajini, odgovorio mu je predsednik Vučić, ukazujući na to koliko su Srbi ugroženi u Hrvatskoj.

Vučić je Veljanovskom odgovorio da je strani faktor učestvovao u razaranju srpskog nacionalnog tkiva od šezdesetih godina, što kulminira ustavom 1971. godine, što je nukleus raspada Jugoslavije.

- Srbi su i posle rata, uprkos činjenici da su postojale potpuno jasne jedinice na području Hrvatske sa ogromnom srpskom većinom, bili politički izolovani i bez prava na dobijanje svoje pokrajine. Priča o tome kako su krivi Srbi u Hrvatskoj zbog "balvan revolucije", ne zaboravite da su Srbi tada samo želeli da ostanu da žive u istoj zemlji, dok su neki drugi hteli da secesijom izađu iz zemlje koja je bila jedini međunarodno priznati subjekat - rekao je Vučić u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Predsednik je podsetio da Srbi nisu smeli da pisnu o svojim jasenovačkim žrtvama zarad jugoslovenstva, a Evropa danas ćuti o ulici Mile Budaka u Hrvatskoj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Gradimir

28.11.2021 22:48

Daj Bože da ovaj Veljanovski zna šta priča... Neka mu neko javi da se malo sabere.

Мијо

29.11.2021 02:13

Увек је наш народ био јак и увек је свугде изалзио као велики победник.