ŠEŠELJ OTKRIO ŠTA ČEKA CRNU GORU Vlada Zdravka Krivokapića će vrlo brzo pasti, a evo šta sledi posle toga
Foto: Marko Metlaš

Posle toga će se ubrzo održati vanredni parlamentarni izbori na kojima će prosrspke političke snage potvrditi pobedu od 30. avgusta prošle godine koju im je, uz pomoć zapadnih ambasada, “oteo” aktuelni crnogorski premijer, smatra predsednik SRS.

Prema njegovom mišljenju, rezultati sledećih izbora verno će ilustrovati odnos snaga na političkoj sceni u Crnoj Gori.

Šešelj smatra da ne postoji bojazan od povratka DPS-a na vlast, jer se partija Mila Đukanovića pretvorila u ekstremističku političku stranku od koje se distanciraju i njeni nekadašnji članovi.

– U Crnoj Gori će morati uskoro da se održe novi parlamentarni izbori. Od rekonstrukcije Vlade očekivano nije bilo ništa, tako da su vanredni izbori jedina realna opcija. Računam da su srpske stranke još više ojačale i da je politička snaga stranke Mila Đukanovića prepolovljena, jer se pretvorila u bandu okorelih šovinista i ljudi koji besomučno šire nasilje. DPS je sada ekstremistička stranka, što ranije, mora se priznati, ipak nije bila i zato mislim da će je narod dotući na izborima. Sledeći izbori će pokazati pravo stanje u odnosu političkih snaga- kazao je Šešelj.

ŠEŠELJ OTKRIO ŠTA ČEKA CRNU GORU Vlada Zdravka Krivokapića će vrlo brzo pasti, a evo šta sledi posle toga

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Lider radikala je istakao da će Vlada Zdravka Krivokapića uskoro pasti, te da politička sudbina premijera visi o vrlo tankom koncu.

- Ova vlast će da padne kao što je pala i Đukanovićeva. Ali vidite kolike su to manipulativne sposobnosti ovih zapadnjačkih ambasada u Podgorici. Premijer Krivokapić je jedna lutka na koncu i to vrlo tankom koncu koji samo što se nije prekinuo. On će otići na smetlište istorije, a da za sobom neće ostaviti nimalo političkog traga. Velika je greška srpskih političkih partija i srpske Crkve u Crnoj Gori što je on uopšte došao na mesto predsednika Vlade. On se dodvoravao Crkvi tako što je glumio nekog velikog vernika, beprekidno ljubio krst i ruke, klanjao se do crne zemlje, a zapravo se pokazao kao najgori poltron, čovek bez časti i obraza koji nije spreman da se žrtvuje za svoju naciju i otadžbinu.

Moraju se Srbi u Crnoj Gori izboriti za uslove kako bi opet pobedila narodna volja na izborima koja je srpska po svom karakteru jer većina stanovništva u Crnoj Gori su Srbi - naglasio je Šešelj.

Srbi će na narednom popisu biti većina u Crnoj Gori

Šešelj je mišljenja da će Srbi na narednom popisu u Crnoj Gori predstavljati većinski narod.

-Na novom popisu stanovništva uveren sam da će Srbi imati natpolovičnu većinu. To nadalje ne znači da će Srbi uskraćivati građanska prava ni muslimanima, ni katolicima, ni Albancima, jer svi u Crnoj Gori treba da budu ravnopravni, ali zna se šta je većinsko mišljenje i šta su većinski državni ciljevi. Građani Crne Gore treba slobodno da odlučuju o svojoj budućnosti. Čak i oni koji su se duže vrieme izjašnjavali kao Crnogorci shvatili su kolika je to podvala srpskom narodu i zato sadašnja vlast i Đukanovićevi izjegavaju novi popis stanovništva - naglasio je Šešelj.

Crnogorci treba da predvode srpski narod kao što su to činili vekovima

Crnogorci treba da predvode srpski narod kao što su činili vekovima, jer Crnoj Goru kao najveličanstvenijem delu srpske otadžbine pripada ta “obaveza”.

- Crna Gora je deo, i to najveličanstveniji deo opšte srpske otadžbine koja obuhvata sve srpske zemlje. Kada su sve srpske zemlje bile u mraku okupacije tada je Crna Gora bila duh slobode i svest o obnovi srpske državnosti i jednistvu nacije. Crnogorci kao sastavni deo srpskog naroda moraju biti njegov vodeći dio kao što su bili vekovima. Kada kažem Crnogorci naravno mislim isključivo na regionalnu pripadnost - napomenuo je lider SRS-a.

Republika Srpska je bezbrižna dok uz nju stoji Rusija

Komentarišući žestoke napade kojima je Republika Srpska izložena spolja i iz iznutra, Šešelj je ocenio da zvanična Banjaluka nema razloga da strahuje za svoj opstanak dok god Rusija stoji iz anje.

-Zahvaljujući Rusiji, a i Kini Inckovom nasledniku nije bilo dozvoljeno da govori u Savetu bezbednosti i njegov izveštaj nije ni razmatran. To je velika pobeda Republike Srpske. Dok Rusija stoji uz nju, Republika Srpska ne mora da brine. I Srbija mora čvrsto da se drži Rusije, jer to je garancija da ćemo pobediti u odbrani Kosova i Metohije kao sastavnog dela srpske države -istakao je Šešelj.

SRS će nastupiti samostalno, koalicija sa SNS-om moguća ako odustanu od EU

Srpska radikalna stranka će učestvovati samostalno na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji. Prvi čovek radikala ne isključuje mogućnost da SRS nekada nastupi u koaliciji sa SNS-om ukoliko se stranka koju predvodi Aleksandar Vučić odrekne puta u EU.

- Sada je svima u Srbiji jasno da nema ništa od ulaska u EU-poručio je Šešelj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ZAvram

29.11.2021 17:37

Свака реч на своме месту. Без подршке Русије нема живота ни Србији, нити Републици Српској, нити борби за очување Космета. Погледајмо истини у очи: нити ЕУ, нити НАТО (сви ови нереди, ова несрећа, која покушава да овлада Србијом, њихово су масло), српски народ није за то!!!