Petković: Nemile scene na ulicama Srbije su obradovale i Prištinu i Aljbina Kurtija
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Saopštenje Petra Petkovića prenosimo u celosti:

"Nema sumnje da su nemile scene, blokade puteva i nasilje na ulicama širom Srbije izazvane od strane grupice nekakvih "ekologa" obradovale i Prištinu i Aljbina Kurtija. 

Kako i ne bi kada se u svom političkom delovanju, Kurtijevo Samoopredeljenje služilo istim nasilničkim i ekstremističkim metodama i izazivanjem haosa radi ostvarivanja svojih političkih ciljeva na prostoru KiM. 

Zato ne čudi da su njegovi izaslanici pronašli zajednički jezik i sa delom srpske opozicione scene. Za srpsku opoziciju, Kurtijevi ekstremisti su prihvatljivi saradnici, dok su za njih Srbi sa KiM kriminalci, kako ih je u Sjedinjenim Američkim Državama nazvao Dragan Đilas ili ih učestalo vređa kosovska lobistkinja Viola fon Kramon. 

Da li su se možda saglasili i da je takozvano nezavisno Kosovo, uz projekat "Velike Albanije" još jedan zajednički cilj i da bi i u tom pravcu trebalo zajednički delovati? 

Srbija će biti i ostati demokratsko i uređeno društvo, u kome je dozvoljeno iskazivati različito mišljenje, ali nasilje i haos nikada i nikome ne sme biti dozvoljeno, niti će nasilničkim Kurtijevim metodama mesto biti na ulicama širom zemlje", saopštio je Petković.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading