PREDSEDNIK VUČIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU SA DODIKOM Važni razgovori u Beogradu
Instagram

- Nedeljno pre podne u razgovorima sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom o svim regionalnim pitanjima i izgradnji auto-puta Rača - Bjeljina - napisao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu.

 

Predsednik Vučić obavestio je Dodika o razgovorima koje je vodio sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, ali i o razgovorima sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Teme razgovora bile su i izgradnja gasovoda između Srbije i Republike Srpske, izgradnja auto-puta Sremska Rača - Kuzmin - Bijeljina i drugih infrastrukturnih projekata, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Dodik je upoznao predsednika Vučića sa situacijom u Bosni i Hercegovini i daljim planovima ”političkog Sarajeva” da ubrza proces preuzimanja prerogativa i kompetencija vlasti Republici Srpskoj.

Milorad Dodik je kazao da Republika Srpska želi mir, ali da neće dozvoliti bilo kome da ukida ili uništava pravo Republike Srpske i srpskog naroda na opstanak.

Komentari (1)

Loading
Zeljko

28.11.2021 18:51

Auto - put do Bjeljine značiće mnogo za narod i za saobraćaj, ali prvenstveno služiće za privlačenje investicija.