ŠTA JE KAPETAN DRAGAN SAZNAO Hteli su da ubiju Vučića!
Foto: Prinstcreen Studio B

U Banjaluci nije bio od 1996. godine.

Osnivanje ogranka "Fondacije Kapetana Dragana" koja se bori za Srbe zarobljene u kazamatim, kako navodi Kapetan Dragan i tu su isključivo što su Srbi, otvorena je širom Srbije, a planirano je otvaranje i u drugim gradovima Republike Srpske.

"Ne borimo se za zločince! Mi se borimo za Srbe koji su u zatvorimo po vrlo nepoverljivim dokazima. Oni negiraju zločine koji im se stavljaju na teren. Veliki je broj tih vrlo sumnjivih i nedokazivih predmeta", kaže Vasiljković.

On smatra da im dugujemo poštovanje i da Srbin koji ne poštuje svoje heroje koji su se borili pod srpskom zastavom, za srpske interese, za njih i njihove porodice, onda ni oni ne zaslužuju poštovanje.

"Ono što je očigledno je da smo prošli težak period gdje smo imali očite neprijatelje Srba. Ja to doživljavam kao rat između zapada i istoka. Mi smo bili nažalost poslednji bastion komunizma. Kada je ostala ta krnja Jugoslavija, sva snaga koja je bila pripremana protiv SSSR-a i Kine je bila usmjerena protiv nas. Drugi su bacili peškir i promenili ubeđenja, dok smo mi ostali verni tome. To je cijena koju smo platili", kaže Vasiljković osuđujući novu politiku DOS-a.

"Smenili su 2000 sudija koji su imali za zadatak da sude Srbima. Većina tih slučajeva su presuđeni pod sumnjivim standardima. Ja sam osuđen u Hrvatskoj zbog navodnog šamara čoveku kojega ne poznajem. Nisu našli nijednog svedoka koji je potvrdio to. Ja sam osuđen na časnu hrvatsku reč, dokazanog lažova i možete da dobijete 15 godina zatvora", kaže Vasiljković.

On poručuje da dolaskom u Banjaluku su mu se već obratili građani. Pričao je ženi iz Banjaluke koja je zbog ubistva osuđena na zatvor, da bi joj se na kraju javio čovek kojeg je navodno ubila.

Pokušaj ubistva Vučića u Srebrenici

"To je sramota za BiH. To pokazuje jednu nedoraslost. Takav incident i to prema čoveku koji je došao da pruži ruku i da se pokloni žrtvama Srebrenice, to je neljudski i primitivno. To je samo sramota za BiH. Ja se nadam da ipak ima časnih ljudi kojima to smeta, kao što smeta meni", kaže Vasiljković.

Naglašava da ne želi da se meša u političku situaciju u BiH, ali da doživljava svakog građanina Republike Srpske kao pripadnika njegovog naroda.

"Ja se nadam da će jednoga dana da se ukine ta granica među nama. Siguran sam da većina Srba i u BiH i u Srbiji bi voleli da nas vide zajedno", rekao je Vasiljković.

Komentari (1)

Loading
Zeljko

28.11.2021 17:02

Svaka čast kapetanu na otvorenoj fondaciji, a ovo što govori za Vučića ako je istina onda treba Vučić da ima jače obezbeđenje jer Srbije zavisi od njega.