ŠEŠELJ SAOPŠTIO LOŠE VESTI ZA ALBANCE Oni bi se za guše pohvatali...
Foto: TV Prva Printscreen

- Oni bi se za guše pohvatali. Nije to problem, problem je što su Englezi tamo do guše umešani i što Englezi imaju projekat kako da se okupira severni deo Kosova i Metohije - upozorio je lider radikala.

Vojislav Šešelj je podsetio da je prva faza bila izlazak specijalnih jedinica ROSU na administrativnu liniju, a da je druga faza bila pokušaj zauzimanja trafostanice "Valač".

- Mislim da im je Srbija stavila do znanja da se više ne može ponoviti pogrom iz 2004. godine. Srbija mora biti odlučna. Ako mi intervenišemo u odbrani našeg naroda, nema tih UN koje će nam zavesti sankcije, neće to proći u SB, a neće se usuditi niko da nas bombarduje, pa ni Amerika. Sada imamo moćne saveznike, pre svega Rusiju. Kinezi su sve jači i jači. Oni do sada nisu bili neko naše vojno uporište, ali mogli bi biti u najskorije vreme - rekao je predsednik SRS.

Šešelj se nada i da će sačuvati dobar odnos Rusije i Kine.

- Situacija u svetu se kreće u tom pravcu koji nama Srbima može da ulije optimizam. Mi moramo Kosovo jednog dana povratiti, a kad će to biti ja ne mogu da prognoziram, ali mi ne smemo od toga odustati - rekao je Vojislav Šešelj u emisiji "Prva tema" na TV Prva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading