PROSEČNA PLATA 900, A PENZIJA 440 EVRA! Siniša Mali saopštio lepe vesti građanima Srbije! (FOTO)
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

- Tema mog izlaganja je ekonomska politika SNS-a. U biti svake politike je uspešna i jaka ekonomija. Aleksandar Vučić je imao san da od razorene Srbije napravi ekonomskog lidera u regionu.

- Osnovni cilj je da jačamo privredu, ekonomiju, stvorimo uslove za rast, podižemo standard građana Srbije. 2012. godine je ostavljena razorena država sa 8,5 milijardi dinara sa visokom inflacijom, stontinama zatovrenih fabrika i rekordnom nezaposlenosšću - bankrotom. Doneli smo hitne mere, stabilizovali kurs, inflaciju.

Preko 65 stranih direktnih investicija

- 2020. godine smo imali najmanji pad BDP-a u Evropi. Ove godine ćemo imati preko 7 odsto rasta BDP-a . Bićemo u top tri najuspešnije evropske zemlje. Naš javni dug je pod kontrolom i stabilan je, a to je naredba Vučića. Da se ne igramo javnim dugom kako bi naša deca imala sigurnu budućnost. Strane investicije dolaze u Srbiju, preko 65 stranih direktnih investicija dolazi. Nova fabrika je novo radno mesto.

PROSEČNA PLATA 900, A PENZIJA 440 EVRA! Siniša Mali saopštio lepe vesti građanima Srbije! (FOTO)

Foto: Alo.rs

 

 

Porast plata i penzija

- 2012. goine smo nasledili veliku nezaposlenosr, svaka četvrta osoba je bila bez posla, ta stopa se smanjila. Usmereni smo ka otvaranju novih radnih mesta. Jedna od stubova SNS politike je podizanje plata i penzije, One rastu iz godine u godinu. Preko 600 evra ćemo imati prosečnu platu u decembru mesecu.

- Porast penzija dodatnih 5.5 porast penzija i u februaru 20.000 dinara našim najstarijim sugrađanima.

PROSEČNA PLATA 900, A PENZIJA 440 EVRA! Siniša Mali saopštio lepe vesti građanima Srbije! (FOTO)

Foto: Alo.rs

 

- Vodimo računa o povećavanju penzija plata i investiranju . Sada imamo stabilne jake finansije. Danas smo imali 370 milardi dinara na računu a prethodna vlast nam je ostavila 8, 5 milijardi dinara.

Srbija dominira

- Mi se takmičimo sa najuspešnijim zemljama u Evropi. Srbija dominira, postala je dominatna ekonomska sila u regionu nakon kumulativnog rasta našeg BDP-a nakon godina fiskalne konsolidacije.

- Srbija je postala veliko gradilište. Imamo devet auto-puteva i brzih saobraćajnica, na proleće voz od 200 kilometara na čas. Kapitalne investicije guraju naš BDP napred one su sutb naše politike. Definisali smo cilj u decembru 2025. godine će prosečna plata biti 900 evra, a penzija 440 evra.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Lara

26.11.2021 18:06

Ovo su zaista lepe vesti za gradjane Srbije.

Ena

26.11.2021 18:46

SNS sa ozbiljnim planom i programom ide napred. Verujemo u bolju buducnoat i bicemo i dalje uz stranku kao ona uz narod sve ove godine!

damir

26.11.2021 20:42

Srbija sigurnim i snažnim koracima ide u perspektivniju budućnost.

Njanja

26.11.2021 20:53

Tako i treba da bude jer je Srbija postala uz SNS bitna bolja jača cenjenija zemlja . Velika olakšica građanima će biti rast plata i penzija.